0
1
σχόλια
195
λέξεις
TECH
Ομιλίες αλλά και ηλιακή (πρωινή) και νυχτερινή αστρονομική παρατήρηση
 
DOCTV.GR
13 Νοεμβρίου 2020
Τα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο διοργανώνουν διαδικτυακές ημερίδες Αστρονομίας.

Το πρόγραμμα θα διεξάγεται πρωινές ώρες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM (για την ασφάλεια των συμμετεχόντων) κάθε Κυριακή του Νοέμβρη αρχίζοντας από τις 8/11 μέχρι και τις 29/11.

Το ταξίδι ξεκινά από την Σελήνη και τον Ήλιο (8/11), συνεχίζεται σε όλο το ηλιακό σύστημα αναζητώντας πιθανότητες ύπαρξης ζωής (15/11), μεταφέρεται στα κοντινά και μακρινά αστρικά συστήματα εξερευνώντας τις εξωτικές μαύρες τρύπες (22/11) και ολοκληρώνεται στις 29/11 με την ιστορία της Κοσμολογίας και την συνολική εποπτεία του Σύμπαντος.

Η δράση, εκτός των κεντρικών διαδικτυακών ομιλιών οι οποίες θα πραγματοποιούνται από επιστήμονες εξειδικευμένους σε συγκεκριμένους τομείς τόσο στην έρευνα όσο και στην εκλαΐκευση, περιλαμβάνει επίσης ηλιακή (πρωινή) και νυχτερινή αστρονομική παρατήρηση με ψηφιακά μέσα καθώς και αναλυτική παρουσίαση των σύγχρονων και παλαιών οργάνων παρατήρησης.


Info: Πληροφορίες, κόστος συμμετοχής & κρατήσεις θέσεων καθημερινές 10-2μ.μ. στο 210 - 3490160 και στο [email protected].


Διαβάστε επίσης:
72 ώρες ζωντανά στο κανάλι της Στέγης
Δωρεάν και online: 6 εκδηλώσεις από το Μέγαρο Μουσικής
Online και δωρεάν: 8 ξένες σειρές στο ertflix.gr
Νέες επιλεγμένες ταινίες, στο σπίτι μας, όλο το 24ωρο
εμφάνιση σχολίων