0
1
σχόλια
615
λέξεις
CULTURE
6 συναυλίες και άλλα δρώμενα στο Megaro online για τον Νοέμβριο
 
DOCTV.GR
12 Νοεμβρίου 2020
Το Μegaron Online επιστρέφει διαδικτυακά, τον Νοέμβριο, δίνοντάς μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε έξι μουσικές εκδηλώσεις σε δωρεάν live streaming.

Σε αποκλειστική αναμετάδοση από το Μέγαρο για την Ελλάδα, η συναυλία της Staatskapelle Berlin (15.11.2020, ώρα 16.00), σε ένα πρόγραμμα μόνο με έργα Μπετόβεν. Η διάσημη ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, ενός από τους καλύτερους μαέστρους όλου του κόσμου, θα ερμηνεύσει την κοσμαγάπητη «Ηρωική Συμφωνία» και θα συμπράξει με τον κορυφαίο πιανίστα Αντράς Σιφ στην παρουσίαση του «Τέταρτου Κοντσέρτου για πιάνο».

Πέντε ακόμη συναυλίες ελληνικών μουσικών συνόλων με διεθνή πορεία, όπως οι Μουσικοί της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, το Εrgon Ensemble και το Εx Silentio, αλλά και καταξιωμένων σολίστ (Kωνσταντίνος Σφέτσας, Στέφανος Θωμόπουλος, Δήμος Γκουνταρούλης, Νεκτάριος Καραντζής, Χρήστος Γερμένογλου κά). Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

Για τις βραδιές του φετινού Νοέμβρη, το Μέγαρο προτείνει στο κοινό του να παρακολουθήσει από τις οθόνες του την απογευματινή συναυλία της Staatskapelle Berlin και του πιανίστα Αντράς Σιφ υπό τη διεύθυνση του Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ (15.11.2020) καθώς και πέντε βραδινές, οι οποίες είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το φετινό φθινόπωρο και θα μεταδοθούν διαδικτυακά λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19. Πρόκειται για τη συναυλία «Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου» με το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio (11.11.2020), για το Αφιέρωμα στον Γιάννη Χρήστου II «JCH68» (13.11.2020), για το ρεσιτάλ του τσελίστα Κωνσταντίνου Σφέτσα και του πιανίστα Στέφανου Θωμόπουλου (21.11.2020), για τη συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας υπό τον Γιώργο Πέτρου με τα «Έξι Concerti Grossi» του Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ (24.11.2020) και για τη βραδιά αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής δωματίου Orange-Blue-Green (28.11.2020).

XOΡΟΣ
- Βatsheva Dance Company-Οχάντ Ναχαρίν- «YAG». Μια αποκλειστική συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τη διάσημη ομάδα χορού για την παγκόσμια πρεμιέρα του «ΥAG - THE MOVIE», του νέου έργου του Οχάντ Ναχαρίν. Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή της Batsheva Dance Company που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την οθόνη (one-time screening), στην οποία ο πάντα ευρηματικός δημιουργός χρησιμοποιεί την κινηματογραφική γλώσσα για να επικοινωνήσει τη δουλειά του ως χορογράφου και διευθυντή της ομάδας. Το Μέγαρο -κατ' αποκλειστικότητα για την Ελλάδα- εξασφάλισε μειωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο κατά 20% (10 ευρώ) για το «YAG» που μεταδίδεται online μόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία και δεν θα είναι διαθέσιμο μελλοντικά (21.11.2020, ώρα 21:00).

Ο βιντεοκαλλιτέχνης Roee Shalti, τακτικός συνεργάτης της ομάδας Batsheva, δημιούργησε και μόνταρε το φιλμ μαζί με τον Ναχαρίν. Σε έναν χώρο λιτό, χωρίς εναλλαγές φωτισμού, το βλέμμα επικεντρώνεται στη ραφινάτη κίνηση των χορευτών. Τα γυρίσματα έγιναν τον Οκτώβριο στο Στούντιο Βάρντα του Κέντρου Χορού Suzanne Dellal (Τελ Αβίβ). Χορεύουν τα μέλη της ομάδας: Yael Ben Ezer, Sean Howe, Londiwe Khoza, Igor Ptashenchuk, Yoni Simon, Hani Sirkis. Μουσική: John Zorn, Gaetano Donizetti, John Taverner, Ennio Morricone, Ran Slavin. Διάρκεια: 50 λεπτά. Υπάρχουν σκηνές γυμνού.

- Live Gaga session με χορευτές της ομάδας Batsheva. Γκάγκα: η σωματική τεχνική και φιλοσοφία του Οχάντ Ναχαρίν μάς προτρέπει να συνδεθούμε σωματικά με τη φαντασία και κάθε αισθητηριακή εμπειρία, βελτιώνοντας την ευελιξία και την αντοχή μας, αυξάνοντας την ευκινησία και την ικανότητά μας για δυναμική έκφραση, απολαμβάνοντας εντέλει την κίνηση. Για να πάρετε μέρος στο Gaga session δεν απαιτούνται γνώσεις χορού ή άλλης κινητικής άσκησης. Link εγγραφής και promo code θα σας σταλούν μετά την αγορά εισιτηρίου για την παράσταση «YAG». Περιορισμένη διαθεσιμότητα. Με τον κωδικό 10137 εξασφαλίζετε την ειδική έκπτωση 20% για το κοινό του Μεγάρου.

- Ζωντανή συζήτηση με τον Οχάντ Ναχαρίν και την Hila Cohen-Schneiderman. Την επόμενη μέρα του one-time screening, θα πραγματοποιηθεί ζωντανή συζήτηση (δωρεάν) στα αγγλικά με τον Οχάντ Ναχαρίν και την Hila Cohen-Schneiderman, επικεφαλής επιμελήτρια εκθέσεων των MoBY, Μουσείων Τέχνης στην Μπατ Γιαμ-Τελ Αβίβ. H συζήτηση είναι αποκλειστικά για τους κατόχους εισιτηρίων, στους οποίους θα σταλεί το αντίστοιχο link αμέσως μετά το screening.
εμφάνιση σχολίων