0
1
σχόλια
283
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Απάντηση σε όσους ενοχλούνται. Ένα διαχρονικό κείμενο του Σάκη Μπουλά που δυστυχώς παραμένει επίκαιρο
 
DOCTV.GR
7 Νοεμβρίου 2020
-Δίνεις μια μπουκιά από την τυρόπιτα σου σε ένα κοκαλιάρικο αδέσποτο σκυλί και σκάει μύτη ο «εδώ πεινάνε παιδιά κι εσείς ταΐζετε τα ζώα».

-Βοηθάς μια φτωχή οικογένεια και σκάει μύτη ο «ναι, αλλά αυτή έβαψε τη ρίζα της, δεν έχουν ανάγκη, στα ψέματα το κάνουν».

-Βοηθάς αλλοδαπή οικογένεια «εδώ πεινάνε οι Έλληνες, αυτοί μας μάραναν».

-Βοηθάς ανάπηρο άνθρωπο «Αυτόν μωρέ που παίρνει την αναπηρική; Τόσοι άνεργοι υπάρχουν».

-Βοηθάς άνεργο «Να πάει να δουλέψει το ρεμάλι».

-Βοηθάς πρεζάκι «Επιλογή του είναι, τί τον ταΐζεις, βοήθα κανέναν με καρκίνο».

-Δίνεις σε γυφτάκι «θα του τα φάνε αυτοί που το βάλανε».

-Δίνεις στο «χαμόγελο» είναι απατεώνες. Αυτό κολλάει παντού.

Η απάντηση προς τα κακιασμένα αυτά όντα που ποτέ δεν έχουν δώσει τίποτα σε κανέναν, ούτε από την τσέπη ούτε και από την ψυχή τους ( όταν φυσικά έχουν την δυνατότητα) είναι το: «Σήμερα έχω άπειρο χρόνο. Πάμε μωρέ σε αυτούς που βοηθάς εσύ να τους γνωρίσω, άμα είναι να δώσω κι εγώ».
- ........... (σιωπή).
Δοκιμάστηκε σήμερα στις 7 το πρωί με απόλυτη επιτυχία.


Ο Σάκης Μπουλάς (Κιλκίς, 11 Μαρτίου 1954 - Μαρούσι Αττικής, 21 Φεβρουαρίου 2014) ήταν Έλληνας ηθοποιός, στιχουργός, επιχειρηματίας, ερμηνευτής και παρουσιαστής. Είχε συνεργαστεί για πάνω από 12 χρόνια με τον Θάνο Μικρούτσικο και κατ' αυτή την περίοδο ταξίδεψε σε διάφορες χώρες όπως Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Σκωτία, Βέλγιο και Κύπρο. Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου «Μουσικού καφενείου» με το όνομα Σούσουρο μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα χάπενιγκς. Συνεργάστηκε επίσης με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Τάνια Τσανακλίδου, Βλάση Μπονάτσο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα κ.ά. αλλά και με τον Διονύση Σαββόπουλο.
εμφάνιση σχολίων