0
1
σχόλια
865
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ, συνταγογράφηση τέστ, άμεσα περισσότερα λεωφορεία, το τρίπτυχο του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία. Ζητά να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των ειδικών για το τι πρότειναν και τι έγινε πράξη ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέα μέτρα και «Λίστα Πέτσα» Νο2
 
DOCTV.GR
29 Οκτωβρίου 2020
Η σχέση των εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων με την κυβερνητική πολιτική, φαίνεται να αμφισβητείται ολοένα και περισσότερο από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η συνεχείς αυξήσεις των κρουσμάτων προφανώς δεν παραπέμπουν σε επιτυχή αντιμετώπιση του 2ου κύματος της πανδημίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί ότι ειναι αληθής ο βασικός πυρήνας της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας που συνίσταται στο γνωστό δόγμα «ακούμε τους ειδικούς». Εκτιμά ότι συνδυάζεται με την λογική της μόνιμης επίκλησης της «ατομικής ευθύνης» που αποκρύπτει τις κυβερνητικές ευθύνες. Παράληλα ζητά την λήψη άμεσων μέτρων για την πανδημία πρίν να είναι αργά.

Ενδεικτική ως προς αυτό ήταν η δήλωση που έκανε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, με αναφορά μάλιστα στον επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών Σωτήρη Τσιόδρα. Επισήμανε ότι πρώτιστο ζήτημα σε αυτή την φάση είναι η ανάσχεση της επέκτασης της νόσου και παρέθεσε τις τρείς βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η ενίσχυση των νοσοκομειακών υποδομών μέσω της επίταξης των ιδιωτικών ΜΕΘ, η άμεση επανακυκλοφορία λεωφορείων για την ενίσχυση των Μέσων Μεταφοράς και η συνταγογράφηση των τεστ για Covid 19 ώστε να μπορέσει να γίνει μαζικός έλεγχος. Μάλιστα σχολίασε το ότι η κυβέρνηση αντι να ακούσει αυτές τις προτάσεις αντιδρά με την λογική του «εσείς δεν ξέρετε».

Για τον Σωτήρη Τσιόδρα: Αναφερόμενη στον Σωτήρη Τσίοδρα σημείωσε ότι «ο κ.Τσιόδρας, με όλο τον σεβασμό που υπάρχει στο πρόσωπό του, στον τρόπο που κατάφερε να δώσει σαφείς απαντήσεις στου Έλληνες και οδηγίες και απαντήσεις επιστημονικές. Στην πρώτη φάση ανταποκρίθηκε σε αυτό που είχαμε όλοι ανάγκη για να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε και ποια ήταν τα νέα δεδομένα. Χθες η εμφάνιση του ήταν τέτοια που επένδυε στην κυβερνητική αφήγηση περί ατομικής ευθύνης. Νομίζω ότι πέρα από την ατομική ευθύνη και την επικοινωνία υπάρχει και κάτι βαθύτερο που είναι η κρατική ετοιμότητα και η κρατική ευθύνη».

Στην δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Στο ζήτημα των εισηγήσεων των ειδικών εστίασε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Μπαλάφας. Ζήτησε να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Θέμα άλλωστε που έχει θέσει προ καιρού και μάλιστα ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα ο Γιώργος Μπαλάφας ήταν σαφής σχετικά με το τι υποψιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε «η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής προς την κυβέρνηση και πόσα μέτρα από αυτά που προτείνει έχουν υλοποιηθεί. Ενδεχομένως, να υπάρχουν και διιστάμενες απόψεις. Σε αυτή την περίπτωση όφειλε η κυβέρνηση να λειτουργήσει με βάση το δυσμενέστερο σενάριο. Η μη δημοσιοποίηση των εισηγήσεων της επιτροπής λειτουργεί ανασταλτικά για την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση και αυτό έχει αρνητικά αποτελέσματα για την ψυχολογία και τον τρόπο αντίδρασης των πολιτών».

Θυμίζουμε ότι παρόμοιο είχε θέσει με επίκαιρη ερώτησή του σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Ζητώντας από τον υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα. Μάλιστα υπενθύμισε πως «στις 31 Αυγούστου είχε υποβληθεί Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για το ποιες είναι ακριβώς οι εισηγήσεις των δυο επιτροπών σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων και την τήρηση των αποστάσεων». Όμως τα σχετικά έγγραφα δεν έχουν κατατεθεί.

Ανάλογες αιχμές άφησε σε δημόσια δήλωση της και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη. Όπως είπε «βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Τέλος τα ψέματα τώρα. Πρέπει να παρθούν μέτρα. Οι επιστήμονες κρίνουν το τι πρέπει να γίνει, αρκεί η Κυβέρνηση να μην υποτάσσει την επιστήμη στην επικοινωνία. Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αναφερθεί πολλάκις, έχουμε ασκήσει κριτική, έχουμε διατυπώσει προτάσεις».

H «Λίστα Πέτσα Νο2». Σε σχόλιο του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την χθεσινή ανακοίνωση των 1549 κρουσμάτων έκανε σαφείς υπαινιγμούς για το γεγονός ότι την ίδια ημέρα δημοσιοποιήθηκε και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την διαφημιστική δαπάνη ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ προς τα τηλεοπτικά κανάλια.

Διαβάστε επίσης: Θέλουν να δώσουν 2 εκατ. ευρώ στα κανάλια

Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «περιμέναμε ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει έστω και τώρα έκτακτο πλάνο ενίσχυσης του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις και μαζικά διαγνωστικά τεστ για τους πολίτες. Τελικά ανακοίνωσε ακόμα δυο εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικά σποτ, τα οποία εκ του νόμου θα μπορούσαν να είναι δωρεάν. Ο καθένας και οι προτεραιότητες του».

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση υλοποιεί την σχετική νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στην Βουλή στις 28 Σεπτεμβρίου και στηρίχθηκε μόνον από τους κυβερνητικούς βουλευτές αφού καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η ΚΥΑ: «Η προϋπολογισθείσα δαπάνη προς κατανομή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανέρχεται έως το ποσό των Ευρώ ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων ενενήντα δύο χιλιάδων εννιακοσίων τριών και είκοσι δύο λεπτών (€ 1.492.903,22) πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. 24% ποσού Ευρώ τριακοσίων πενήντα οκτώ χιλιάδων διακοσίων ενενήντα έξι και εβδομήντα οκτώ λεπτών (€ 358.296,78) ήτοι συνολικά Ευρώ ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων πενήντα μια χιλιάδων διακοσίων (€ 1.851.200)».

Στην υπουργική απόφαση επισημαίνεται επίσης πως «η συνολική δαπάνη για την εφαρμογή της παρούσας και τη διενέργεια της παρούσας εκστρατείας επικοινωνίας και ενημέρωσης δεν θα υπερβεί το συνολικό ποσό των Ευρώ δύο εκατομμυρίων (€2.000.000) συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α. και καλύπτεται με έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Via news247


Διαβάστε επίσης: Πτωχευτικός νόμος: «Μια απέραντη φυλακή χρέους το 81% των επιχειρήσεων»
εμφάνιση σχολίων