0
1
σχόλια
347
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
H κυβέρνηση δεν έχει δώσει απαντήσεις για την λίστα Πέτσα ενώ ετοιμάζεται για έναν επαναληπτικό γύρο πακέτου, αυτή τη φορά στα τηλεοπτικά κανάλια
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
28 Σεπτεμβρίου 2020
Η κυβέρνηση ετοιμάζει σίκουελ της λίστας Πέτσα και σπεύδει να δώσει άλλα 2 εκατ. στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με τον covid, την ώρα που η Υγεία και τα Μέσα Μεταφοράς δεν έχουν χρηματοδοτηθεί 7 μήνες μετά.

Το υπ. Οικονομικών κατέθεσε την Πέμπτη, αργά το βράδυ, σχέδιο με μέτρα που αφορούν τους πληγέντες του «Ιανού» και την αντιμετώπιση της κρίσης του νέου κύματος κορονοϊού. Μαζί κατέθεσε και το πλαίσιο για νέα Covid εκστρατεία σε ΜΜΕ.

Σήμερα η αντιπολίτευση στην βουλή κατηγορεί την κυβέρνηση πως εμφανίζεται σαν «τοκογλύφος», δίνοντας χρήματα στα κανάλια με αντάλλαγμα «ψέμα, προπαγάνδα και συκοφάντηση όσων σας κάνουν κριτική». «Την ώρα που η ανασφάλεια κυριεύει την πλειοψηφία των πολιτών, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δίνει χρήματα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, των σχολείων και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αποφασίζει να δώσει ακόμη δύο εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους και κριτήρια. Τώρα που βλέπετε την οργή των πολιτών να φουντώνει για την ανικανότητα σας να διαχειριστείτε μείζονες κρίσεις, σπεύδετε να δώσετε λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν ή να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα».

Ο Στέλιος Πέτσας απάντησε στην αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή πως η απόφαση ελήφθη διότι χρειάζεται και μια «επαγγελματική καμπάνια» και αυτό «για λόγους μάρκετινγκ, όπως μπορεί να σας το πει και πρωτοετής φοιτητής… Μαζί με τα δωρεάν μηνύματα πρέπει να έχουμε και μια καμπάνια επαγγελματική»!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα όσοι ενημερώνονται καθημερινά από την τηλεόραση, αξιολογούν θετικά την κυβέρνηση σε ποσοστό 64% ενώ όσοι ενημερώνονται από άλλα μέσα την αξιολογούν θετικά μόνο κατά 21%.

Υπενθυμίζουμε ότι όπως προβλέπεται από τις πάγιες διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας, μια τέτοιου είδους καμπάνια για τη δημόσια υγεία πρέπει να προβάλλεται δωρεάν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Διαβάστε επίσης:
Η καμπάνια «Μένουμε σπίτι» έχει και σίκουελ
Τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ για το Μένουμε Σπίτι και η θέση μας
Ιδού τα site που έλαβαν τα χρήματα για την εκστρατεία Μένουμε Σπίτι...
Γιατί –και πώς– ο Μαρινάκης «άδειασε» τον Μητσοτάκη
ΕΡΕΥΝΑ: Χάνει έδαφος η κυβέρνηση, ειδικά από όσους δεν βλέπουν tv
εμφάνιση σχολίων