1
1
σχόλια
251
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
[VIDEO] Oι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη επί κυβερνήσεως Σαμαρά
 
DOCTV.GR
12 Οκτωβρίου 2020
Ο κ. Ρουπακιώτης  ήταν υπουργός του Αντώνη Σαμαρά. Ανέφερε σε συνέντευξή του στο OPEN, ότι όπως μετά την πτώση της χούντας έβγαιναν όλοι και έλεγαν «δώστε τη χούντα στον λαό» έτσι και τώρα βγαίνουν και λένε «Δώστε τη Χρυσή Αυγή στον λαό. Και σε αυτούς συμμετέχουν και κάποιοι που ενέχονται σε ολιγωρίες εκείνης της περιόδου».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, αποκάλυψε ότι με εντολή από το Μαξίμου, σταμάτησε το 2013, η προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που είχε επεξεργαστεί. Λαμβάνοντας το μήνυμα από του Μαξίμου ότι «το νομοσχέδιο δεν περνάει».

Η επόμενη επεξεργασία του νομοσχεδίου έγινε μάλιστα από τον Τάκη Μπαλτάκο, τον γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου (που συνομιλούσε απευθείας με την Χ. Αυγή όπως αποδείχθηκε μα μαγνητοφωνημένες συνομιλίες αργότερα) και ο Δημήτρης Σταμάτης, υπουργός και εξ απορρήτων των Αντώνη Σαμαρά.

«Ανέλαβαν το νομοσχέδιο ο Μπαλτάκος και ο Σταμάτης. Τελικά, ψηφίστηκε το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί ο Φύσσας. 1/1/2014 θα αναλάμβανε την προεδρία της Ε.Έ. η Ελλάδα... Πώς θα πήγαινε χωρίς αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και με Χρυσή Αυγή;».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επεσήμανε ότι εάν είχε ψηφιστεί και μάλιστα ομοφώνως τότε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μπορεί και να είχαν αποφευχθεί οι δολοφονίες της Χρυσής Αυγής. Κατέρριψε επίσης το επιχείρημα περί των 32 δικογραφιών που συγκεντρώθηκαν για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, λέγοντας ότι αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα.


Διαβάστε επίσης:
Καμπαγιάννης: Η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας και η δίκη της Χ.Α.
Η εκδικητική επίθεση της ΕΛΑΣ μετά την απόφαση για την Χ.Α.
Η απόφαση που περίμενε όλη η Ευρώπη!
εμφάνιση σχολίων