0
1
σχόλια
345
λέξεις
ΖΗΝ
Ωχ, ανακαλύψαν τις Μικρές Κυκλάδες
DOCTV.GR | PHOTO: PEXELS
27 Σεπτεμβρίου 2020
Την τιμητική τους έχουν η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες, σε ένα ειδικό αφιέρωμα του βρετανικού «National Geographic». Το άρθρο, που επιμελήθηκε το Γραφείο Οργανισμού Τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας έπειτα από συνεννόηση- συνεργασία με τον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (για την αξιοποίηση σχετικού υλικού), αποτελεί έναν «οδηγό» ξενάγησης και περιήγησης στη Νάξο, στην Ηρακλειά, στη Σχοινούσα, στα Κουφονήσια και στη Δονούσα.

Ο τίτλος του άρθρου είναι «Ζωή στο νερό: πώς να περάσετε δύο εβδομάδες (ταξιδεύοντας) στις Κυκλάδες». Το ταξίδι ξεκινάει από τη Νάξο, με μια περιήγηση στη χώρα του νησιού, στο Κάστρο, στο αρχαιολογικό μουσείο(όπου μπορεί κάποιος να θαυμάσει τη συλλογή από τα κυκλαδικά ειδώλια), στον Ναό του Απόλλωνα, στην Πορτάρα. Η ξενάγηση περιλαμβάνει περιηγήσεις στο βουνό Ζας (την υψηλότερη κορυφή του νησιού και των Κυκλάδων), περιπάτους κλπ. Φυσικά, προτείνεται στους επισκέπτες να γνωρίσουν τις παραλίες, να περιηγηθούν στους αμπελώνες και στους ελαιώνες, να δοκιμάσουν τα τοπικά εδέσματα και ποτά κ.α.

Η 14ημερη ξενάγηση του «National Geographic» συνεχίζεται με την Ηρακλειά, τη βόλτα στο λιμάνι, τους περιπάτους σε καλοδιατηρημένα μονοπάτια, στις σπηλιές με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες. Εδώ προτείνεται η επίσκεψη στο Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη, οι βόλτες με την υπέροχη θέα και ακόμα οι βουτιές στην παραλία του Αγίου Γεωργίου και στο Λιβάδι.

Σειρά στην περιήγηση έχει η Σχοινούσα, στο κέντρο των Μικρών Κυκλάδων. Από την παραλία Μερσίνι ως την επίσκεψη στη Χώρα και στον οικισμό της Μεσαριάς, οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν και εδώ τις ομορφιές ενός ακόμα νησιού.

Τα ήσυχα Κουφονήσια, με τις παραλίες, τα πεύκα και τα ταβερνάκια δίχως κόσμο, προτείνονται ως ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν την ηρεμία και την ομορφιά καταγάλανων και καταπράσινων τοπίων, μακριά από τη φασαρία του πλήθους που συναντά συνήθως κάποιος σε άλλα τουριστικά μέρη.

Τέλος, με την περιήγηση στη Δονούσα και στις όμορφες παραλίες της ολοκληρώνεται το  ταξίδι του βρετανικού «National Geographic» στα κυκλαδίτικα νερά και στα νησιά.

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ως δήμος, ώστε να ταυτιζόμαστε με ΜΜΕ παγκοσμίου κύρους, να αποσπάμε διεθνείς διακρίσεις και να “επενδύουμε” στο brandname μας, ως ποιοτικός και πολυδιάστατος προορισμός», ανέφερε, μιλώντας για το αφιέρωμα στο δημοφιλές περιοδικό,  ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς, ευχαριστώντας την κυρία Έμυ Αναγνωστοπούλου, προϊσταμένη του Γραφείου Οργανισμού Τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας, για τη συνεργασία.

Πηγή

Διαβάστε επίσης:
Απλές συμβουλές για να μάθουμε να αναπνέουμε σωστά 
Γιατί παραμένουμε κολλημένοι σε επιφανειακές φιλίες;
Σώστε τους Κέδρους
εμφάνιση σχολίων