0
1
σχόλια
210
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Ει δυνατόν, ξαναστείλτε τους από εκεί που ήρθαν. Και μην αφήνετε τον κόσμο να μάθει». Από την Μαρί Ντουτρεπόν
 
DOCTV.GR
10 Σεπτεμβρίου 2020
Κρύψτε αυτή τη δυστυχία που δεν αντέχω να βλέπω, είναι σαν να μας λέει η Ευρώπη. Καταχωνιάστε αυτούς τους πρόσφυγες από πολέμους που υποθάλψαμε, υποστηρίξαμε και συντηρήσαμε, αυτούς τους επιζήσαντες από λιμούς που προκαλέσαμε εξαιτίας του τρόπου ζωής μας και του ξέφρενου καταναλωτισμού μας, κλείστε τους σε καταυλισμούς στα σύνορα του κόσμου μας, σε σχεδόν ακατοίκητα νησιά. Ει δυνατόν, ξαναστείλτε τους από εκεί που ήρθαν. Και μην αφήνετε τον κόσμο να μάθει.

Σκέφτομαι την απογοήτευση όλων αυτών που ξεβράζονται εδώ μετά από ένα τόσο ριψοκίνδυνο ταξίδι με τη σκέψη: «Επιτέλους!, φτάσαμε. Σωθήκαμε. Τα καταφέραμε!», και καταλαβαίνουν μετά ότι βρίσκονται στο πουθενά, καταδικασμένοι να περιμένουν σε έναν Μη τόπο χωρίς να ξέρουν πότε τελειώνει η αναμονή.


Αποσπάσματα από το βιβλίο της Marie Doutrepont,  Μόρια:  Μετέωροι στο πουθενά της Ευρώπης, εκδ. Ποταμός. H Marie Doutrepond (γεν. 1985) σπούδασε νομικά στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λουβέν, και στη συνέχεια εξειδικεύθηκε στο δίκαιο υποδοχής και ασύλου αλλοδαπών. Από το 2014 εργάζεται στο δικηγορικό Progress Lawyers Network το οποίο αναλαμβάνει την υπεράσπιση αλλοδαπών και προσφύγων. Αποδεχόμενη σχετική πρόσκληση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων μετέβη στη Λέσβο για να προσφέρει δωρεάν νομικές υπηρεσίες στους πρόσφυγες.


Διαβάστε επίσης: Εμείς οι πρόσφυγες
εμφάνιση σχολίων