0
1
σχόλια
345
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Μάλλον έτσι καταλαβαίνουμε πότε μια σχέση είναι αληθινή. Όταν κάποιος μέχρι πρότινος άγνωστος μας μαθαίνει μ’ έναν τρόπο που ως τότε τον θεωρούσαμε ανέφικτο». Από τον Ίαν Ριντ
 
DOCTV.GR
7 Ιουλίου 2020
«Νομίζω ότι αυτό που θέλω είναι να με μάθει κάποιος. Να με γνωρίσει πραγματικά. Να με μάθει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, ίσως και από μένα. Αυτός δεν είναι ο λόγος που δεσμευόμαστε με κάποιον; Όχι για το σεξ. Αν το κάναμε για το σεξ, δεν θα παντρευόμασταν έναν άνθρωπο. Θα βρίσκαμε διαρκώς καινούργιους συντρόφους.

Δεσμευόμαστε για πολλούς λόγους, το ξέρω, αλλά όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο νομίζω ότι οι μακροχρόνιες σχέσεις υπάρχουν για να γνωρίσουμε τον άλλον. Θέλω να με γνωρίσει κάποιος, να με γνωρίσει πραγματικά, σχεδόν σαν να μπορούσε να μπει στο μυαλό μου.
 

Δεν αναφέρομαι σε μια βιολογική σχέση, όπως μεταξύ γονέων και παιδιών. Η σχέση που εννοώ θα ήταν θέμα επιλογής  

Πώς θα ήταν κάτι τέτοιο; Να έχεις πρόσβαση, να ξέρεις τι συμβαίνει στο μυαλό κάποιου άλλου. Να βασίζεσαι σε κάποιον άλλο, κι εκείνος να βασίζεται σε σένα. Δεν αναφέρομαι σε μια βιολογική σχέση, όπως μεταξύ γονέων και παιδιών. Η σχέση που εννοώ θα ήταν θέμα επιλογής. Μία σχέση πιο ψύχραιμη, πιο δύσκολη να επιτευχθεί σε σύγκριση με μία σχέση βασισμένη στη βιολογία και τα κοινά γονίδια.

Νομίζω ότι αυτό είναι. Μάλλον έτσι καταλαβαίνουμε πότε μια σχέση είναι αληθινή. Όταν κάποιος μέχρι πρότινος άγνωστος μας μαθαίνει μ’ έναν τρόπο που ως τότε τον θεωρούσαμε ανέφικτο».

 
Απόσπασμα από το βιβλίο του Ίαν Ριντ, Σκέφτομαι να βάλω ένα τέλος, εκδ. Πατάκη. Ο Ίαν Ριντ (Iain Reid) είναι Καναδός συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1981. Έχει γράψει δύο αυτοβιογραφικά βιβλία που έλαβαν εξαιρετικές κριτικές. Έχει βραβευτεί με το RBC Taylor Emerging Writer Award (2015) και κείμενά του έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ άλλων, στο New Yorker. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Σκέφτομαι να βάλω ένα τέλος, κυκλοφόρησε με εξαιρετική επιτυχία το 2016 στον Καναδά και τις ΗΠΑ, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 18 γλώσσες και το 2020 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, σε σκηνοθεσία και σενάριο του βραβευμένου με Όσκαρ Charlie Kaufman και παραγωγή του Netflix.


Διαβάστε επίσης:
Καροτενούτο: Οι σχέσεις
Το άλλο μας μισό
Ο Αλέν Μπαντιού για την αγάπη και τον έρωτα
εμφάνιση σχολίων