1
1
σχόλια
171
λέξεις
VIDEO
Το ερευνητικό ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει τις «περιβαλλοντικές βόμβες» και τα συμφέροντα των λίγων, πίσω από τα σχέδια της «πράσινης ανάπτυξης» στην Ελλάδα
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
19 Ιουνίου 2020
«Η πράσινη ανάπτυξη και ο τρόπος που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα σε τούτο τον τόπο, δεν συνιστά τίποτε άλλο από ένα απέραντο τραπέζι, στρωμένο με λουκούλλεια γεύματα για μεγαλοεργολάβους και επιχειρηματίες-μεγαθήρια». Δύο χρόνια δημοσιογραφικής έρευνας και άλλα δύο γυρισμάτων σε 16 περιοχές της Ελλάδας, εξερευνούν την κρυμμένη πραγματικότητα κάτω από την αδιαφάνεια και την προπαγάνδας της πράσινης ανάπτυξης.

Το ντοκιμαντέρ Ο Ασκός του Αιόλου (Windbag of Aeolus) ερευνά το θέμα της Αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα, με σκοπό να δώσει πληροφορίες για τις ανεμογεννήτριες, τη λειτουργία τους και το ρόλο τους σε αυτό που ονομάζουμε «Πράσινη Ανάπτυξη» αλλά και να φωτίσει το μέγεθος της εμπλοκής εθνικών και πολυεθνικών εταιριών καθώς και του πολιτικού συστήματος. Την ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ αποτελούν κάτοικοι των περιοχών αυτών, καθώς και φορείς και σύλλογοι, που εργάστηκαν εθελοντικά.

 
Διαβάστε επίσης:
Τα «Αιολικά Πάρκα» και οι περιοχές Natura 2000
Ιδιωτικοποίηση της παροχής νερού στην Αθήνα;
Έργα μολύνουν όλο το αλιευτικό πεδίο του Σαρωνικού
εμφάνιση σχολίων