0
1
σχόλια
293
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, ενισχύει το πρόγραμμα δημιουργικής μάθησης στα σχολεία, με νέες θέσεις εργασίας σε 300 καλλιτέχνες
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
18 Ιουνίου 2020
Η ολιστική πολιτική προσέγγιση της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Έτσι, η χώρα έγινε η πρώτη χώρα που θέσπισε «προϋπολογισμό ευημερίας» για να αντιμετωπίσει τις ψυχικές ασθένειες, την οικογενειακή βία και την παιδική φτώχεια, ενώ ψήφισε και νομοσχέδιο για το μηδενισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας δείχνει ξανά το δρόμο, επενδύοντας σε προγράμματα δημιουργικής μάθησης στα σχολεία, μια κίνηση που όπως λέει η Ardern, θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας σε 300 καλλιτέχνες αλλά και στους μαθητές την ευκαιρία να μάθουν πώς μπορούν να εκφράζονται δημιουργικά, μέσω του χορού, της μουσικής, του θεάτρου και των εικαστικών.
 

«Ο Covid-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στον πολιτιστικό τομέα. Περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να εκλείψουν μέσα στους επόμενους 12 μήνες, αν δεν υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση»  

«Το πρόγραμμα Creatives in Schools έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την ευημερία των μαθητών, να ενισχύσει τις δεξιότητες στην επικοινωνία, τη συνεργασία, τη δημιουργική σκέψη, αλλά και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση τους για τη δημιουργική σταδιοδρομία» αναφέρει στη New Zealand Herald, ο υπουργός Παιδείας, Chris Hipkins. «Ο Covid-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στον πολιτιστικό τομέα, ενώ κάποιες προβλέψεις δείχνουν ότι περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να εκλείψουν μέσα στους επόμενους 12 μήνες, αν δεν υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση», δηλώνει η Ardern.

Η επιπλέον χρηματοδότηση των 4 εκατ. αναμένεται να ωφελήσει περισσότερους από 300 καλλιτέχνες και 2.023 μαθητές, επεκτείνοντας τα Δημιουργικά Projects στα Σχολεία, από 304 που είναι σήμερα σε 510, με κόστος περίπου 2000 δολάρια ανά μαθητή.


Διαβάστε επίσης:
Ηγεσία με ενσυναίσθηση από την Jacinda Ardern
Ν. Ζηλανδία: Θα παίρνει αποφάσεις με βάση την κλιματική αλλαγή
Η 1η χώρα με προϋπολογισμό για την ευημερία των πολιτών
εμφάνιση σχολίων