0
1
σχόλια
184
λέξεις
TECH
Κίνητρα για «πράσινες μετακινήσεις» ετοιμάζει το υπ. Περιβάλλοντος
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ | ΦΩΤΟ: PEXELS
21 Μαΐου 2020
Ειδικό πρόγραμμα επιδότησης της αγοράς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, σκούτερ και ποδηλάτων εξήγγειλε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την «πράσινη ατζέντα της κυβέρνησης».

Η επιδότηση για τα Ι.Χ. δεν θα είναι κλιμακωτή αλλά συγκεκριμένη και θα ισχύει για όλους τους τύπους αυτοκινήτων. Το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση της τάξης των 5.000 ευρώ για την απόκτηση ηλεκτροκίνητου Ι.Χ. ενώ η ενίσχυση για την αγορά σκούτερ ή ποδηλάτου θα είναι μεγαλύτερη ποσοστιαία και πιο ωφέλιμη για τον αγοραστή.

Το πρόγραμμα, σε πρώτη φάση θα έχει διετή διάρκεια (2020-2021). Το σχετικό νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση τον Ιούνιο και η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Ταμείο των Ρύπων.

Όμως τα ποδήλατα και τα σκούτερ, χρειάζονται δρόμους. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει ότι σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, περιλαμβάνεται και διάταξη με την οποία θεσπίζονται γρήγορες διαδικασίες για την προσωρινή δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων, όπως έχει γίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις μέχρι σήμερα. Φυσικά στην Ελλάδα μέχρι σήμερα οι εξαγγελίες για ποδηλατόδρομους αποτελούν για τους ποδηλάτες σκέτο ανέκδοτο. Περιμένουμε…


Διαβάστε επίσης:
7 πόλεις του κόσμου χωρίς αυτοκίνητο
Η ποδηλατούπολη της Ελλάδας
Νοικιασμένα ποδήλατα
εμφάνιση σχολίων