0
1
σχόλια
167
λέξεις
ΖΗΝ
Ναι, την Καρδίτσα την αποκαλούν «Άμστερνταμ της Ελλάδας». Οι μισοί κάτοικοι κυκλοφορούν με ποδήλατο στις φιλικές υποδομές της
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
23 Ιανουαρίου 2019
Η Καρδίτσα μπορεί πλέον να ονομάζεται ποδηλατούπολη. Οι κάτοικοί της προτιμούν εδώ και χρόνια την μετακίνηση με ποδήλατο, με όσα οφέλη για την οικολογία, την υγεία και την οικονομία συνεπάγεται αυτό.

Αν και οι κάτοικοί της είναι περίπου 40.000, σχεδόν οι μισοί από αυτούς κυκλοφορούν κάνοντας πετάλι, καθιστώντας τη την πιο φιλική πόλη της Ελλάδας προς την ποδηλασία. Το δομημένο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων έχει μήκος 7300 μ. στον αστικό ιστό και άλλα 10.500 μέτρα περιαστικό δίκτυο.

Αν και οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν τα δικά τους ποδήλατα, με το δημοτικό σύστημα EasyBike, ντόπιοι και επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν ένα ποδήλατο, για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν, με μικρή χρέωση. Στη συνέχεια μπορούν να το αφήσουν σε έναν από τους πολλούς σταθμούς ποδηλάτων που υπάρχουν στην πόλη.  Η ετήσια συνδρομή κοστίζει μόλις 20 ευρώ, η ημερήσια 1 ευρώ, ενώ οι φοιτητές δικαιούνται ετήσια χρήση εντελώς δωρεάν. Εύγε.


Διαβάστε επίσης: Τρίκαλα: Το πρώτο ΑΤΜ για πιστοποιητικά
εμφάνιση σχολίων