0
8
σχόλια
287
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν (ξανά) απρόκλητη επίθεση, σε ειρηνική διαμαρτυρία
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
20 Μαΐου 2020
Οι επιθέσεις ΜΑΤ και συλλήψεις, στη διαμαρτυρία των κατοίκων της Τήνου που αντιδρούν στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών, συνεχίζονται. Η αστυνομία προχώρησε και σε συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκε ένα άνδρας μεγάλης ηλικίας. Οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται για τη συνέχιση των εργασιών τοποθέτησης ανεμογεννητριών στη θέση Πράσα, καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση, καθώς η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική.

Οι ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν κοντά στα χωριά Καρδιανή και Υστέρνια, αναμένεται να αλλοιώσουν το φυσικό τοπίο με ανυπολόγιστες ζημιές για τη φύση ενώ υπάρχουν καταγγελίες πως η εταιρεία έχει καταπατήσει ακόμα και δημόσιες εκτάσεις προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες της. Επίσης οι κάτοικοι λένε πως με εντολή του εισαγγελέα Σύρου, για να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη διέλευση των μηχανημάτων, είχε αποκλειστεί ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει τη χώρα με τα μεγαλύτερα χωριά, με αποτέλεσμα το νησί να «κοπεί» στα δύο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την καταστροφή του περιβάλλοντος του νησιού και η κυβέρνηση απαντά με αστυνομία, καθώς από τις 11 έως τις 14 Φεβρουαρίου, έγινε απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικού δικτύου, ενώ υπήρξε και επέμβαση των ΜΑΤ. Τότε, ο δήμαρχος της Τήνου, Γιάννης Σιώτος είπε σε τοπικά Μέσα: «Δυστυχώς οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν και το νησί μας ζει πρωτοφανείς στιγμές. ΜΑΤ παρατάσσονται εναντίον δημοτικών συμβούλων και πολιτών. Απαγόρευση κυκλοφορίας που με όλο το σεβασμό παραπέμπει σε άλλες εποχές. Τελικά είναι τόσο μεγάλα τα συμφέροντα;

Ως πολίτης και ως Δήμαρχος θα ήθελα να απευθυνθώ προς την Αστυνομική Διεύθυνση: όταν ζητάμε κατά την τουριστική περίοδο περισσότερη αστυνόμευση υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Όταν όμως πρέπει να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα, όλα καλά. #Save_tinos».


Διαβάστε επίσης:
Τα «Αιολικά Πάρκα» και οι περιοχές Natura 2000
Έργα μολύνουν όλο το αλιευτικό πεδίο του Σαρωνικού
Οι εταιρείες μετατρέπουν τον πλανήτη σε χωματερή
εμφάνιση σχολίων