1
1
σχόλια
264
λέξεις
ΖΗΝ
Ο καιρός ζεσταίνει. Τα λουλούδια ανθίζουν. Οι μύτες και τα μάτια τρέχουν. Μέσα σε μια παγκόσμια πανδημία, πολλοί αναρωτιούνται: Είναι αλλεργίες ή Covid-19;
 
DOCTV.GR
18 Μαΐου 2020
Ο κατάλογος των συμπτωμάτων του κορανοϊού επικαλύπτεται με άλλα προβλήματα υγείας. Και με την έλλειψη δοκιμών Covid-19, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να είναι σίγουροι αν η γύρη ή ο ιός είναι πίσω από την αδιαθεσία τους. Ταυτόχρονα, είναι πιθανό να είναι μια άλλη σκληρή χρονιά για αλλεργίες.

Η γύρη, αυξάνεται κάθε χρόνο. Και ένας σημαντικός μοχλός πίσω από αυτήν την αύξηση είναι η κλιματική αλλαγή. Για παράδειγμα, οι αυξανόμενες μέσες θερμοκρασίες οδηγούν σε μεγαλύτερη περίοδο γύρης.

Μια έρευνα του 2019 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Lancet Planetary Health διαπίστωσε ότι οι μετρήσεις της αερομεταφερόμενης γύρης έχουν αυξηθεί σε όλο τον κόσμο καθώς οι μέσες θερμοκρασίες ανέβηκαν. Η πλειονότητα των 17 τοποθεσιών που μελετήθηκαν έδειξαν αύξηση τόσο στην ποσότητα γύρης όσο και σε μεγαλύτερες εποχές γύρης για 20 χρόνια.

Και όσο πιο γρήγορα αλλάζει το κλίμα, τόσο χειρότερο γίνεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κάτοικοι της Αλάσκας, που θερμαίνονται δύο φορές πιο γρήγορα από τον παγκόσμιο μέσο όρο, αντιμετωπίζουν τώρα ιδιαίτερα υψηλούς κινδύνους αλλεργίας. Οι εποχιακές αλλεργίες αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά παραδείγματα για το πώς η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία. Οι αλλεργίες, οι οποίες αποτελούν ήδη σημαντικό βάρος για την υγεία, αναμένεται φυσικά να προκαλέσουν και περαιτέρω επιβαρύνσεις στην οικονομία –ίσως αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνουν καλύτερα οι ηγέτες αυτού του κόσμου…

Με στοιχεία από το Vox


Διαβάστε επίσης:
ΕΡΕΥΝΑ: Πεινάμε για ανθρώπινη επαφή
Οι δημόσιοι χώροι πρέπει να ανακτηθούν
Ζίζεκ: Δεν υπάρχει πιο πολιτική στιγμή από αυτή που βιώνουμε
εμφάνιση σχολίων