0
1
σχόλια
188
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Από τον Paule Bowles
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: PEXELS
1 Μαΐου 2020
Ο θάνατος βρίσκεται πάντα καθοδόν, αλλά το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα φτάσει μοιάζει να αφαιρεί κάτι από το πεπερασμένο της ζωής. Είναι τούτη η φρικτή ακρίβεια που μισούμε τόσο πολύ. Λόγω άγνοιας όμως, τείνουμε να αντιμετωπίζουμε τη ζωή σαν ένα ανεξάντλητο πηγάδι.

Ωστόσο τα πάντα συμβαίνουν μονάχα για έναν περιορισμένο αριθμό φορών, και πολύ μικρό αριθμό, στ’ αλήθεια. Πόσες φορές ακόμα θα θυμηθείς ένα συγκεκριμένο απόγευμα από τα παιδικά σου χρόνια, ένα απόγευμα που είναι τόσο βαθιά συνδεδεμένο με την ύπαρξή σου, που δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτό; Ίσως τέσσερις, πέντε φορές ακόμα. Ίσως ούτε καν τόσο.

Πόσες φορές ακόμα θα δεις μια πανσέληνο να ανατέλλει; Ίσως είκοσι. Κι ωστόσο όλα μοιάζουν ανεξάντλητα.


Απόσπασμα από το Τσάι στη Σαχάρα, εκδ Μεταίχμιο (έγινε γνωστό όταν μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, με πρωταγωνιστές την Ντέμπρα Γουίνκερ και τον Τζον Μάλκοβιτς). Ο Paul Frederic Bowles (30 Δεκεμβρίου 1910 - 18 Νοεμβρίου 1999) ήταν Αμερικανός συνθέτης, συγγραφέας και μεταφραστής. Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και συνδέθηκε με τον Ταγγέρη, όπου εγκαταστάθηκε το 1947 και έζησε για 52 χρόνια έως το τέλος της ζωής του.
εμφάνιση σχολίων