1
1
σχόλια
210
λέξεις
VIDEO
Το καινούριο ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή του Αμερικανού σκηνοθέτη, δωρεάν στο YouTube για 30 μέρες
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
27 Απριλίου 2020
Το νέο του ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή,  μοιράζεται με όλους ο Michael Moore. Τo Planet of the Humans, σκηνοθετικό ντεμπούτο του Jeff Gibbs, εδώ και χρόνια συνεργάτη του Moore, είναι ελεύθερα διαθέσιμο στο YouTube για τις επόμενες 30 μέρες.

Το ντοκιμαντέρ, δεν εστιάζει μόνο στις καταστροφικές επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος, αλλά παρουσιάζει και μια κριτική θεώρηση των τρόπων με το οποίο γίνεται αυτό. «Χάνουμε τη μάχη για να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη Γη, επειδή ακολουθούμε ηγέτες που μας έχουν οδηγήσει σε λάθος δρόμο – πουλώντας το πράσινο κίνημα σε πλούσια συμφέροντα και την εταιρική Αμερική».

Αν και αρχικά ο προγραμματισμός προέβλεπε να δωθεί στη δημοσιότητα αργότερα μέσα στο 2020, οι Moore και Gibbs αποφάσισαν να το παρουσιάσουν την εποχή της πανδημίας, ώστε να σκεφτούμε «τον ρόλο που οι άνθρωποι και η συμπεριφορά τους έπαιξαν στο εύθραυστο οικοσύστημά μας».

«Το περιβαλλοντικό κίνημα έχασε τη μάχη, μέσω επιλογών που έγιναν με καλή θέληση αλλά αποδείχθηκαν καταστροφικές, συμπεριλαμβανομένης της πεποίθησης ότι τα ηλιακά πάνελ και οι ανεμογεννήτριες θα μας σώσουν, και με το να παραδοθεί στα επιχειρηματικά συμφέροντα της Wall Street».


Διαβάστε επίσης:
Η βιογραφία του Μάικλ Μουρ
Μουρ: 5 λόγοι για την εκλογή Τραμπ
PLAYER: Πλανήτης γη, έτος 2050
εμφάνιση σχολίων