0
1
σχόλια
249
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Αυξάνονται τα κρούσματα πολιτών που φτύνουν ένστολους αναγκάζοντάς τους να μπουν σε καραντίνα
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
2 Απριλίου 2020
Η αστυνόμευση για την αντιμετώπιση των άσκοπων μετακινήσεων λόγω του κορονοϊού ολοένα και αυξάνεται. Μαζί της, αυξάνονται και τα κρούσματα φτυσίματος προς αστυνομικούς.

Μέχρι στιγμής, από την περίοδο που ξέσπασε ο κορονοϊός, έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα τρία διαφορετικά περιστατικά. Το τελευταίο από αυτά σημειώθηκε στην Ξάνθη, όταν μεθυσμένοι κάτοικοι του οικισμού Εύλαλου επιτέθηκαν στους δύο αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, και τους έφτυσαν, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα.

Λίγες ημέρες πριν, ένας 26χρονος είχε φτύσει αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον συλλάβουν διότι έσπαγε καθρέφτες αυτοκινήτων, με συνέπεια να τεθούν σε καραντίνα περίπου 10-15 αστυνομικοί. Ο 26χρονος είχε επιστρέψει από την Αγγλία και είχε σπάσει την υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών που προβλέπεται για τους ταξιδιώτες.

Στις 15 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου, μία 27χρονη έβγαλε τη μάσκα που φορούσε και έβηξε στο πρόσωπο των αστυνομικών. Η γυναίκα συνελήφθη με την κατηγορία της παραβίασης των μέτρων προστασίας για τη διάδοση του κορονοϊού.

Οι ΕΛ.ΑΣ. ανησυχεί ότι το εσκεμμένο βήξιμο ή το φτύσιμο μπορεί να εξελιχθεί σε νέα τάση βίας κατά αστυνομικών. Στο μεταξύ, τα πρόστιμα για την απαγόρευση κυκλοφορίας ξεπέρασαν τα 2 εκατ. ευρώ. Κάποιο πολίτες καταθέτουν ενστάσεις για άδικη επιβολή προστίμου, καταγγέλλοντας πως τους «έγραψαν» με αιτιολογίες πως ενώ έστειλαν sms ό,τι βγήκαν για άσκηση, εισέπραξαν πρόστιμο διότι φορούσαν τζιν ή ακατάλληλα παπούτσια ή ότι δεν ήταν ιδρωμένοι.


Διαβάστε επίσης:
Τα καλάθια της αλληλεγγύης από τη Νάπολη
Δημοσκόπηση: Οι Έλληνες και ο κορονοϊός
Θα ανατραπούν όλα ή θα βρουν τη νομιμοποίησή τους καταστροφικές ιδέες;
εμφάνιση σχολίων