0
1
σχόλια
439
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ | ΦΩΤΟ: MANOS AIORA
1 Απριλίου 2020
Πώς βρίσκετε τη στάση της κυβέρνησης αλλά και την κάλυψη του θέματος από τα ΜΜΕ; Πότε πιστεύετε πως θα τελειώσουν τα μέτρα; Πόσο πιθανό θεωρείτε να κολλήσετε τον κορονοϊό; Πόσο συχνά παρακολουθείτε την ενημέρωση για την νόσο; Την καταγραφή των απόψεων των Ελλήνων για τον Covid 19, αποτυπώνει η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview. Η έρευνα για τον κορονοϊό έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από 27 Μαρτίου 2020 έως 31 Μαρτίου 2020. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Για τον φόβο της νόσου: Το 50% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα κολλήσει τον νέο κορονοϊό. Το 42% των ερωτηθέντων θεωρεί το ενδεχόμενο να προσβληθεί από τον ιό μικρό ή καθόλου πιθανό και το 8% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.
Για τις αποστάσεις ασφαλείας και την προσωπική υγιεινή: Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, το 87% δηλώνει πως ενέτεινε τα μέτρα προσωπικής υγιεινής σε αντίθεση με το υπόλοιπο 13% που δεν έχει αλλάξει. Το 75% τηρεί την απόσταση ασφαλείας 2 μέτρων από τους ανθρώπους εκτός σπιτιού ενώ το 22% παραδέχεται ότι μερικές φορές ξεχνιέται. Το 3% δεν κρατά τις αποστάσεις.
Για την απαγόρευση της κυκλοφορίας: Το 54% συμφωνεί πως ήταν απαραίτητη, το 7% θεωρεί πως δεν ήταν απαραίτητη ενώ ένα 37% ζητά επιπλέον μέτρα.
Για την εργασία και το εισόδημα: Το 73% έχει καταγράψει αρνητικές επιδράσεις στην εργασία και το εισόδημά του. Το 25% απαντά αρνητικά και το 2% δεν γνωρίζει/απαντά.
Για τις ενέργειες του Πρωθυπουργού (αποφάσεις για την λήψη μέτρων, διαγγέλματα, συμβούλια, δράσεις για την στήριξη της οικονομίας): Το 87% χαρακτηρίζει θετικές τις ενέργειες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ενώ το 10% τις χαρακτηρίζει αρνητικές. Το 3% δεν γνωρίζει/απαντά.
Για την σχετική ενημέρωση: Το 67% των ερωτηθέντων παρακολουθεί καθημερινά την τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της νόσου. Το 21% την βλέπει 2-3 φορές την εβδομάδα, το 7% σπανιότερα και το 5% ποτέ. Το 86% κρίνει την ενημέρωση για τον ιό ως επαρκή και τεκμηριωμένη, το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.
Για τη διαχείριση του θέματος από την ελληνική τηλεόραση: Το 51% κρίνει πως το χειρίστηκε καλύτερα από άλλες φορές, το 35% πως το χειρίστηκε το ίδιο, το 10% χειρότερα και ένα 4% δεν ξέρει/απαντά.
Για τη διάρκεια των μέτρων: Το 30% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα έκτακτα μέτρα θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Απριλίου. Το 55% προβλέπει πως θα παραταθούν για να καλύψουν και το καλοκαίρι, το 10% πιστεύει ότι τα μέτρα θα κρατήσουν μέχρι το τέλος του έτος και το 5% για έναν χρόνο ή και περισσότερο.


Διαβάστε επίσης:
«Η οικονομία μπορεί να αναστραφεί. Μα οι άνθρωποι δεν επιστρέφουν στη ζωή»
Ένα ανθρώπινο τραγούδι
Η Κούβα στέλνει γιατρούς εκεί που η Δύση ρίχνει βόμβες
εμφάνιση σχολίων