0
1
σχόλια
397
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Δεν ξέρω τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε τώρα. Αλλά η ιδέα ότι όλα αυτά έχουν κάποια κοινωνική συναίνεση, αυτή τουλάχιστον πρέπει να σπάσει» -Από το Βυτίο
 
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: MANOS AIORA
24 Μαρτίου 2020
To Βυτίο aka Σπύρος Παπαδόπουλος γράφει, μετά από την ανακοίνωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας...


Επτά μέρες (ή πόσες) βγαίνει ο Τσιόδρας ακούμε μόνο κάτι νούμερα (με ό,τι μπορεί να συζητηθεί γι' αυτά) και τι περιοριστικά μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πόσο μαλάκες και ανεύθυνοι είμαστε ως λαός. Κουβέντα για σχεδιασμό, μέτρα, ιδέες, πραματάκια (δλδ για επιπλέον προσλήψεις, υλικά, προστασία γιατρών, τη συμμετοχή ιδιωτικών νοσοκομείων, αν θα κατασκευάσουμε εμείς εντός χώρας οποιοδήποτε επιπλέον υλικό από μάσκες μέχρι δεν ξέρω γω τι).

Έχουμε μείνει σε εκείνη την εξαγγελία 2000 προσλήψεων και στα δύο νοσοκομεία που δεν έχουμε ενημερωθεί σε τι φάση βρίσκεται όλο αυτό. Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που σε παραλλαγές έχει διαλύσει το σύστημα υγείας και που στ' αλήθεια βγήκε για να το διαλύσει ακόμη περισσότερο.

Επίσης κουβέντα για κλείσιμο επιχειρήσεων, γιατί μια βόλτα στο πάρκο γαμάει την καμπύλη ενώ ένα 8ωρο στη δουλειά έχει τις ίδιες συνέπειες με δύο λίτρα ντετόλ. Κουβέντα και για μέτρα να πάρουν ανάσα οι υπάλληλοι σε σούπερ κ ντελίβερι. Το εντελώς ανάποδο.

Και μετά απ' όλα αυτά και ενώ οι επόμενες δύο εβδομάδες ή τρεις ή τέσσερις ή πόσες, είναι κρίσιμες, σήμερα: ο Τσιόδρας πάει να κάνει αυτό που επιθυμεί. Εμείς πάλι δεν έχουμε επιθυμίες, έχουμε μόνο πυτζάμες.

Επίσης, το βασικότερο η κυβέρνηση βγαίνει και μας λέει ότι θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα απ' όλα, θα βγάλει δηλαδή κι άλλους μπάτσους στο δρόμο να μας γράφουν και να μας ελέγχουν, ενώ θα πρέπει να στέλνουμε sms για να δίνουμε ριπόρτ τι κάνουμε.

Όλα αυτά ενώ έχουμε μάλλον όλοι μείνει σπίτι και έχουμε αυτοπεριοριστεί (επειδή ακριβώς ξέρουμε την κατάσταση του συστήματος υγείας) και ενώ η ίδια κυβέρνηση καταδικάζει με ελαφρά τη καρδία ολόκληρους ανεπιθύμητους πληθυσμούς σε θάνατο, εκτός αν τους χαμογελάσει η τύχη και δεν έχουν κρούσματα ως έγκλειστοι. Και έχουν το θράσος οι ακροδεξιοί μπατσοανθυπουπουργοί να μας κάνουν και μάθημα και ν' απαγγέλουν αποσπάσματα.

Δεν ξέρω τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε τώρα. Αλλά η ιδέα ότι όλα αυτά έχουν κάποια κοινωνική συναίνεση, αυτή τουλάχιστον πρέπει να σπάσει. Είπαμε να κάτσουμε μέσα γιατί ξέρουμε που ζούμε και γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη. Αλλά κάπου ώπα, δηλαδή φρένο.


Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα από Το Βυτίο εκεί.


Διαβάστε επίσης:
«Καταλαβαίνεις τώρα γιατί σε αφορά;»
Φοβάμαι
Έχετε συλληφθεί αλλά μπορείτε να συνεχίσετε τη ζωή σας

 
εμφάνιση σχολίων