0
3
σχόλια
621
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Ένα όνειρο που ονειρεύεσαι μόνος είναι μόνο ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρεύεσαι μαζί με κάποιον άλλο είναι πραγματικότητα»
 
DOCTV.GR
29 Σεπτεμβρίου 2017

Αν ο καθένας διεκδικεί την ειρήνη αντί για άλλη μία συσκευή τηλεόρασης, τότε θα υπάρξει ειρήνη.

Δεν χρειάζεσαι κανέναν να σου πει ποιος είσαι ή τι είσαι. Είσαι αυτό που είσαι.

Εάν κάποιος πιστεύει ότι η αγάπη και η ειρήνη είναι κλισέ, που τα αφήσαμε πίσω στη δεκαετία του \’60, αυτό είναι πρόβλημά του. Αγάπη και Ειρήνη είναι αιώνιες αξίες.

Να μετράς την ηλικία σου με τους φίλους, όχι με τα χρόνια. Να μετράς τη ζωή σου με τα χαμόγελα, όχι με τα δάκρυα.


Ή θα παλέψεις για την ειρήνη ή θα πεθάνεις.

Ζωή είναι ό,τι συμβαίνει σε σένα ενώ είσαι απασχολημένος κάνοντας άλλα σχέδια.

Έχουμε το δώρο αγάπης. Αλλά η αγάπη είναι σαν ένα πολύτιμο φυτό. Δεν μπορείς απλώς να το δεχτείς και να το αφήσεις στην άκρη ή να σκεφτείς ότι πρόκειται να αναπτυχθεί από μόνο του. Πρέπει να το ποτίζεις. Πρέπει να φροντίσεις πραγματικά και να το φυλάξεις καλά.

Αυτό που έκανε η δεκαετία του ’60 ήταν απλώς το να μας δείξει τις δυνατότητες και τις ευθύνες μας. Δεν ήταν η απάντηση.

Όταν ήμουν 5 χρονών, η μητέρα μου μου έλεγε πάντα ότι η ευτυχία ήταν το κλειδί για τη ζωή. Όταν πήγα στο σχολείο, με ρώτησαν τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω. Έγραψα ‘Ευτυχισμένος’. Μου είπαν ότι δεν κατάλαβα την ερώτηση. Τους απάντησα ότι δεν κατανοούν τη ζωή.

Όσο περισσότερα βλέπω, τόσο λιγότερα γνωρίζω.

Ο ρόλος μου στην κοινωνία ως καλλιτέχνης είναι να προσπαθώ να εκφράσω το κοινό αίσθημα. Όχι να λέω στους ανθρώπους πώς να αισθάνονται, όπως ο ιεροκήρυκας ή ο πολιτικός.

Ο σουρεαλισμός για μένα είναι η πραγματικότητα.

Ο Χριστιανισμός θα πεθάνει. Θα συρρικνωθεί και θα εξαφανισθεί. Είμαι βέβαιος γι’ αυτό και θα αποδειχτεί ότι έχω δίκιο.

Είμαστε (οι Beatles) πιο δημοφιλείς από τον Χριστό, τώρα. Δεν ξέρω ποιο θα πεθάνει πρώτο, το ροκ εντ ρολ ή ο Χριστιανισμός.

Ένα όνειρο που ονειρεύεσαι μόνος είναι μόνο ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρεύεσαι μαζί με κάποιον άλλο είναι πραγματικότητα.

Η ιδιοκτησία δεν είναι τα 9/10 της νομοθεσίας. Είναι τα 9/10 του προβλήματος.

Όταν είσαι ερωτευμένος, όλα είναι ξεκάθαρα.

Όταν πνίγεσαι, δεν λες «Θα σας ήμουν εξαιρετικά ευγνώμων εάν κάποιος είχε την πρόνοια να ανακοινώσει ότι εγώ πνίγομαι και να έλθει να με βοηθήσει». Απλώς ουρλιάζεις.

Δε φοβάμαι το θάνατο, επειδή δεν πιστεύω σ’ αυτόν. Είναι σαν να βγαίνεις από ένα αμάξι και να μπαίνεις σ’ ένα άλλο.

Πιστεύω σε οτιδήποτε μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Πιστεύω στις νεράιδες, τους δράκους, τα παραμύθια. Όλα υπάρχουν, ακόμα κι αν βρίσκονται στο μυαλό σας. Ποιος είπε ότι τα όνειρα και οι εφιάλτες δεν εκφράζουν την πραγματικότητα;

Tο βασικό ερώτημα που κανείς δεν διατυπώνει είναι γιατί οι άνθρωποι παίρνουν ναρκωτικά. Γιατί έχουμε αυτά τα υποκατάστατα για να ζήσουμε μία φυσιολογική ζωή. Κάτι πάει λάθος στην κοινωνία μας που μας κάνει τόσο πιεσμένους, ώστε να μην μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά.

Ο χρόνος που περνάς χασομερώντας, δεν πάει χαμένος.


O Τζον Γουίνστον Όνο Λένον, 9 Οκτωβρίου 1940 – 8 Δεκεμβρίου 1980), ‘Τζον Λένον’ με συντομία, ήταν Άγγλος μουσικός και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος των Beatles. Διακρίθηκε επίσης ως ακτιβιστής του 20ου αιώνα, με έντονη δράση σε κοινωνικά ζητήματα και μποέμ ήρωας της σεξουαλικής απελευθέρωσης και πολέμιος του μάτσο ανδρικού προτύπου. Υπήρξε ηγετική μορφή του κινήματος ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ. Με την γυναίκα του Γιόκο Όνο πέρασαν τον μήνα του μέλιτος κάνοντας την φιλειρηνική κίνηση make love not war ή αλλιώς bed-ing. Η μουσική του επηρέασε πολλούς δημιουργούς και θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς και πολυδιασκευασμένους τραγουδοποιούς. Ως μέλος των Beatles, τα τραγούδια του αποτέλεσαν αφορμή για τη δημιουργία μια παγκόσμιας κίνησης εκδήλωσης θαυμασμού που ονομάστηκε Beatlemania. Ανάμεσα στις κορυφαίες δημιουργίες του ανήκει το τραγούδι Imagine καθώς και το Give Peace a chance. Δολοφονήθηκε από κάποιον που θεωρήθηκε οπαδός του στις 8 Δεκεμβρίου 1980.


Διαβάστε επίσης:  ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Bed Peace
 
εμφάνιση σχολίων