0
1
σχόλια
163
λέξεις
210
Άθενς Ντράιβ-Ιν. Φιλμ, αγκαλιά στο αμάξι, κάτω από τ’αστέρια. Μια ρετρό σινεφίλ ανάμνηση, γίνεται πραγματικότητα στην πόλη
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
16 Μαΐου 2020
Η πραγματικότητα της πανδημίας και του social distancing, δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στα drive in. Ο πρώτος drive in κινηματογράφος της Αθήνας, «Άθενς Ντράιβ-Ιν» ετοιμάζεται να ανοίξει την Δευτέρα 1 Ιουνίου, μαζί με τα θερινά σινεμά. Η τοποθεσία του παραμένει ακόμα μυστήριο, όπως και οι προβολές του, ενώ το ρολόι της επίσημης σελίδας μετρά αντίστροφα.

Ο πρώτος drive-in κινηματογράφος του κόσμου, άνοιξε το 1933 στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Τα σινεμά όπου δεν βγαίνεις καν από το αυτοκίνητο, άνθισαν στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 50 και του 60. Στην Ελλάδα, άργησαν να έρθουν και όταν αυτό έγινε, η θεματολογία τους ήταν συνήθως cult, με ακατάλληλες για ανηλίκους ταινίας και B Movies.

Στην Ελλάδα, οι περισσότεροι drive-in κινηματογράφοι λειτούργησαν κυρίως τη δεκαετία 1975–1985 ενώ μεμονωμένες αναβιώσεις τους έγιναν τα τελευταία χρόνια σε μορφή event, όπως από το Διεθνές Φεστιβάλ της Σύρου.


Info: Άθενς Ντράιβ-Ιν. Εγκαίνια: 1 Ιουλίου 2020
εμφάνιση σχολίων