0
1
σχόλια
710
λέξεις
IT LIST
H ιαπωνική μέθοδος Kobido, γνωστό και ως το «μασάζ της αιώνιας νεότητας»
 
BEAUTY
6 Μαΐου 2020
Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, τα οιδήματα, το χλωμό δέρμα, οι κηλίδες και οι ρυτίδες είναι τα σημάδια που αφήνει όχι μόνο η ηλικία, αλλά και το στρες, η ηλιακή ακτινοβολία και η περιβαλλοντική ρύπανση στο πρόσωπό μας. Η πιστοποιημένη θεραπευτική μέθοδος Kobido υπόσχεται όχι μόνο να απαλύνει αυτά τα σημάδια, αλλά και να φέρει την αρμονία στην ψυχή μας. Αυτή η γιαπωνέζικη θεραπευτική τεχνική παρέχει τα αποτελέσματα ενός φυσικού λίφτινγκ χωρίς νυστέρι.

Kobido σημαίνει «παλιό μονοπάτι ομορφιάς» και έχει τις ρίζες του στην αρχαία κινέζικη ολιστική ιατρική. Ωστόσο, ως τέχνη το μασάζ αυτό εξελίχθηκε στην Ιαπωνία τον 15ο αιώνα και βασίζεται στον συνδυασμό αντιθετικών κινήσεων και τεχνικών που ενεργοποιούν το μυϊκό σύστημα του προσώπου και παράλληλα αντανακλώνται στα όργανα του σώματος. Αυτός είναι και ο λόγος που τα οφέλη του δεν περιορίζονται μόνο στο πρόσωπο. Η παράδοση του Kobido μεταφέρεται από Δάσκαλο σε μαθητευόμενο, ενώ απαιτεί χρόνια εκπαίδευσης και δεν είναι δυνατόν να διδαχθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ως τέχνη το μασάζ αυτό εξελίχθηκε στην Ιαπωνία τον 15ο αιώνα και βασίζεται στον συνδυασμό αντιθετικών κινήσεων και τεχνικών που ενεργοποιούν το μυϊκό σύστημα του προσώπου και παράλληλα αντανακλώνται στα όργανα του σώματος.

Αυτοκρατορική θεραπεία. Σύμφωνα με την ιστορία οι σαμουράι έκαναν μασάζ προσώπου για να ηρεμήσουν το νου και το πρόσωπό τους μετά από την ένταση και την βιαιότητα της μάχης, προτού εμφανιστούν στο αυτοκρατορικό ζεύγος. Το 1472, όταν η αυτοκράτειρα παρατήρησε τη λάμψη στα πρόσωπά τους, ίδρυσε τον οίκο του Kobido. Ο οίκος προστατευόταν με άκρα μυστικότητα και σκοπός του ήταν να παρέχει στην αυτοκρατορική οικογένεια μια θεραπεία που θα καθυστερούσε το γήρας και θα διατηρούσε την ομορφιά σε βάθος χρόνου. Στην Ιαπωνία αυτή η τεχνική μασάζ προσώπου αποτελούσε για αιώνες αποκλειστικό προνόμιο της ιαπωνικής ελίτ. Στον δυτικό κόσμο έγινε γνωστό σχετικά αργά, αφού εκτιμάται ότι μόλις το 2005 πέρασε τα σύνορα της Ιαπωνίας. Αρχικά έγινε η καινούργια τάση στην Αμερική και στη συνέχεια πέρασε πάλι τον Ατλαντικό και ήρθε στην Ευρώπη - στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία καθώς και στην χώρα μας όπου γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους θεραπευτές.

Η τεχνική. Πρόκειται για έναν συνδυασμό γρήγορων και αργών κινήσεων των χεριών και των δακτύλων στο πρόσωπο, προκειμένου να βελτιωθεί η μικροκυκλοφορία στο πρόσωπο, το λαιμό και το μπούστο. Οι μαλάξεις με διαφορετική ταχύτητα είναι ουσιαστικές, επειδή επιτρέπουν την καταστροφή των νεκρών κυττάρων, ενώ προάγουν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου που είναι πολύτιμες για την ανανέωση και την ελαστικότητα του δέρματος. Οι φτερωτές κινήσεις του θεραπευτή ξεκινούν από την αριστερή πλευρά του προσώπου, το Γιανγκ, που συνδέεται με τη λέμφο και το ορμονικό σύστημα. Στη συνέχεια προχωρούν στη δεξιά πλευρά, το Γιν, που είναι συνδεμένη με τα σπλάχνα και τις ωοθήκες. Το αριστερό και το δεξί χέρι του θεραπευτή εκπαιδεύονται ώστε να κάνουν ταυτόχρονα διαφορετικές κινήσεις. Οι κινήσεις είναι γρήγορες και αιφνιδιαστικές, αλλά απαλές και εξευγενισμένες, ενώ τα δάκτυλα διατρέχουν γοργά το πρόσωπο. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ένα αντιγηραντικό αποτέλεσμα το οποίο είναι ορατό από την πρώτη κιόλας συνεδρία ενώ αυξάνεται μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Χιλιάδες πεταλούδες. Η αίσθηση του Kobido περιγράφεται σαν να χαϊδεύουν το πρόσωπο χιλιάδες πεταλούδες! Είναι μια ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη τεχνική που ανανεώνει το πρόσωπο, αναζωογονεί τους ιστούς και φωτίζει την επιδερμίδα. Παράλληλα βοηθά στην εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος και λειτουργεί ως μέθοδος καταπολέμησης του στρες, ενισχύει τη λεμφική κυκλοφορία και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση της επιδερμίδας. Βελτιώνει την εμφάνιση του προσώπου, καθώς και του λαιμού και του ντεκολτέ. Συμβάλλει στη μείωση των οιδημάτων και των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Μαλακώνει τις ρυτίδες, ενώ προσφέρει αίσθηση ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Οι συνεδρίες. Αρχικά συνιστάται ένας κύκλος 6-8 συνεδριών σε εβδομαδιαία βάση με στόχο την ανάκτηση της λάμψης του δέρματος και τη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου. Ο αριθμός των συνεδριών δεν είναι συγκεκριμένος, εξαρτάται από την ηλικία, τον τύπο και την κατάσταση του δέρματος. Μια ολοκληρωμένη συνεδρία διαρκεί έως και 90 λεπτά. Ο σκοπός του θεραπευτικού αυτού μασάζ είναι η αρμονία, η ηρεμία, η εξισορρόπηση της ενέργειας και ως εκ τούτου η επίτευξη της ομορφιάς. Να σημειωθεί ότι δεν ενδείκνυται για ηλικίες κάτω των 30 χρόνων.


Διαβάστε επίσης:
Ένα κομμάτι ουτοπίας
FOCUS #6: Ο θρύλος του Hokusai 
ΓΚΑΛΕΡΙ: Οι γοργόνες της Ιαπωνίας
Under: Δείπνο κάτω από το νερό
Kintsugi: Η ομορφιά του ραγίσματος
εμφάνιση σχολίων