1
1
σχόλια
208
λέξεις
VIDEO
Moving On: Το νέο βίντεο κλιπ από το άλμπουμ του Λέοναρντ Κοέν έχει γυριστεί στην Ύδρα
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
5 Φεβρουαρίου 2020
Ύδρα. Από τη Μέκκα των μποέμ τη δεκαετία του ’60, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Λέοναρντ Κοέν. Το νησί αυτό αποτέλεσε καταφύγιο και απομονωτήριο του Κοέν για πολλά χρόνια. Εκεί έφτιαξε το σπίτι στο οποίο δημιούργησε πολλά από τα μυθικά του κομμάτια ενώ σε αυτόν τον τόπο συνάντησε την ερωμένη και μούσα του, Μαριάν Ιλέν, για την οποία έγραψε και το εμβληματικό So long, Marianne.

Η βραβευμένη με Βραβείο Τέρνερ –το σημαντικότερο καλλιτεχνικό βραβείο που δίνεται κάθε χρόνο στη Βρετανία– Λορ Προυβόστ  (Laure Prouvost), που πρόσφατα εκπροσώπησε τη Γαλλία στη Μπιενάλε της Βενετίας, έφτιαξε μια ταινία για το τραγούδι Moving On.

Η κυκλοφορία πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός πρότζεκτ που γίνεται σε συνεργασία του Nowness με την Sony Music του Καναδά και το Leonard Cohen Estate: φέρνει σε επαφή εξαιρετικούς δημιουργούς και κινηματογραφιστές οι οποίοι εμπνέονται από το άλμπουμ του καλλιτέχνη, υπό τον τίτλο Thanks For The Dance.

Το βίντεο ακολουθεί τα χνάρια του Κοέν στο κρησφύγετο της Ύδρας και εξερευνά το σπίτι που κάποτε περιέγραψε ο Κοέν ως «μεγάλο σπίτι γεμάτο με μικρά δωμάτια», μέσα στο οποίο έζησε, δημιούργησε και αγάπησε για σχεδόν μια ολόκληρη δεκαετία.


Διαβάστε επίσης:
Κοέν: Ήθελα
Κοέν: Γράμμα στη Μαριάν
Ο Λέοναρντ Κοέν είπε
εμφάνιση σχολίων