0
1
σχόλια
198
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Κρατική επιχορήγηση εκατομμυρίων θα λάβει η Χρυσή Αυγή σε περίπτωση που το δικαστήριο απαλλάξει τους κατηγορουμένους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
20 Δεκεμβρίου 2019
Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση εισηγήθηκε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου. Τις πέντε κακουργηματικές πράξεις κατηγορουμένων στην πολύκροτη δίκη, χαρακτήρισε ως «μεμονωμένα περιστατικά» από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Σε περίπτωση που η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής γίνει δεκτή και το δικαστήριο απαλλάξει τους κατηγορουμένους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, είναι πιθανό η Χ.Α. να μετατραπεί στο πλουσιότερο κόμμα της ελληνικής Βουλής.

Η κρατική επιχορήγηση της Χ.Α. διακόπηκε από τη Βουλή το 2013. Μάλιστα το 2015 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η απόφαση της Βουλής είναι σωστή, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για δραστηριότητα που είναι αντίθετη στο Σύνταγμα.
 

Μόνο για το έτος 2019 το ποσό της επιχορήγησης φτάνει το 1.060.000 ευρώ  

Σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αναφέρει πως είναι πιθανό να της καταβληθούν μαζεμένα 8 εκατ. ευρώ, ενώ λέει πως μόνο για το έτος 2019 το ποσό της επιχορήγησης φτάνει το 1.060.000 ευρώ.

Η ασφαλιστική δικλείδα που υπάρχει για το κράτος, είναι πως η απόφαση πρέπει να είναι τελεσίδικη. Αν όμως υπάρξει έφεση, η κρατική επιχορήγηση θα αναβληθεί.
εμφάνιση σχολίων