1
1
σχόλια
252
λέξεις
VIDEO
«Η κυβέρνηση δεν εργάζεται για τον λαό. Δουλεύει για μεγάλες επιχειρήσεις.» Οι μεγάλες φωτιές της Αυστραλίας αποκαλύπτουν τα προβλήματα της χώρας μέσα από τα λόγια ενός αγανακτισμένου πυροσβέστη
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
10 Ιανουαρίου 2020
«Δεν είναι μόνο οι φωτιές που μας καίνε όλους αυτούς τους μήνες» λεει ο Murray Drechsler, που εργάζεται στην πυροσβεστική εδώ και 18 χρόνια, ενώ τους τελευταίους μήνες σβήνει ασταμάτητα τις φωτιές που πνίγουν την Αυστραλία.

«Μας σκοτώνουν. Και δεν είναι μόνο οι φωτιές που καίνε όλους αυτούς τους μήνες. Όλη η διαφθορά και το χρήμα κάτω από το τραπέζι, μας σκοτώνουν. Σκοτώνουν την Αυστραλία σε πολλά επίπεδα. Κάποτε μπορούσες να αντέξεις οικονομικά να έχεις ένα σπίτι (...) Σήμερα αυτές οι πολιτικές στερούν τα βασικά από πολλούς. Σκοτώνουν την άγρια ζωή, σκοτώνουν τις κοινότητες, αλλά το χειρότερο δεν έχει έρθει ακόμα. Και αν δεν δράσουμε άμεσα, δεν θα επιβιώσουμε. Θα εξαφανιστούμε μαζί με άλλα είδη. Πρέπει να σκεφτούμε καλά κάθε τι που θα κάνουμε.
 

Σκοτώνουν την άγρια ζωή, σκοτώνουν τις κοινότητες, αλλά το χειρότερο δεν έχει έρθει ακόμα. Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για μας. Νοιάζεται για το κέρδος  

Το μήνυμα μου προς την κυβέρνηση είναι να ξεκουμπιστούν. Βέβαια δεν φταίει ο Σκοτ Μόρισσον (σ.σ. Πρωθυπουργός της Αυστραλίας). Φταίει το σύστημα. Ιδιωτικοποιούν τα πάντα. Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για μας. Νοιάζεται για το κέρδος και για να εξυπηρετήσει κάποιες μεγάλες εταιρείες. Όταν αυξάνεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με την ιδιωτικοποίηση, ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει και να κάνει κάτι…».


Διαβάστε επίσης:
Μοράλες: Το πρόβλημα του πλανήτη είναι ο καπιταλισμός
Παγκόσμιες μηνύσεις σε επιχειρήσεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή
Πυροσβέστες μόνο για πλούσιους
εμφάνιση σχολίων