1
1
σχόλια
220
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Μήπως σας σοκάρω με αυτό που λέω;». Οι τοποθετήσεις  του Μάκη Βορίδη για τα τελευταία περιστατικά αστυνομικής βίας, λένε πως το ξύλο είναι απαραίτητο για να επιβληθεί ο νόμος
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
13 Νοεμβρίου 2019
«Η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας. Το λέω γλυκά: το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας». Αυτά μεταξύ άλλων, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΙ, ο οποίος υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών, σχολιάζοντας την επέμβαση της αστυνομίας και των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και τα βίαια περιστατικά.


«Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας;» ρωτά η δημοσιογράφος. Κι εκείνος απαντά: «Η άσκηση νόμιμης βίας –ελπίζω ότι δεν σας σοκάρω με αυτό που σας λέω– είναι αυτό που κάνει η αστυνομία προκειμένου να εφαρμόσει τον νόμο. Κι έτσι θα συνεχίσει».

Τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότερα περιστατικά αστυνομικής επιβολής και «αναγκαστικότητας» βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Από την επέμβαση στους κινηματογράφους για την ταινία Joker, μέχρι το «ντου» στο κλαμπ Steam Athens που προκάλεσε τόσο πανικό που πολλοί πελάτες νόμιζαν πως γινόταν τρομοκρατική επίθεση τύπου Bataclan, η αστυνόμευση και ο τρόπος με τον οποίο δρουν τα «όργανα της τάξης», μόνο αίσθηση ασφάλειας και δημοκρατίας δεν δημιουργεί.


Διαβάστε επίσης:
Με αυτόματα θα κυκλοφορεί η ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα
Βορίδης: «Οι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια» 
Μετά τα σινεμά, η ΕΛ.ΑΣ με όπλα εισβάλλει και σε κλαμπ
εμφάνιση σχολίων