0
6
σχόλια
221
λέξεις
210
Γλυκά «σπιτικά» και καφέδες από όλο τον κόσμο, σε ένα κτίριο 180 ετών στο κέντρο της πόλης
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
6 Νοεμβρίου 2019
Το μαγαζάκι του Μοναστηρακίου με το όνομα που στην αγγλική αργκό σημαίνει cool και γαμάτο. Το Dope υπήρξε υφασματάδικο, γκαλερί, οπλοπωλείο… Ανακαινίστηκε κρατώντας μερικά παλιά στοιχεία για την ιστορία, κι έγινε ένα φωτεινό μέρος που μας υποδέχεται για καφέ από τις 8:30 το πρωί, σε ένα κτίριο που μετρά 180 χρόνια ζωής.

Οι μεγάλες ηλιόλουστες τζαμαρίες ανοίγουν όταν ο καιρός είναι καλός ενώ το φως μπαίνει ακόμα κι απ’ τους φεγγίτες στην οροφή. Το μαγαζί αγαπά τον καφέ και  διαθέτει το προσωπικό του καφεκοπτείο. Το καβούρδισμα του καφέ γίνεται κάτω από τη μύτη μας , με χαρμάνια από Ινδία, Αιθιοπία, Βραζιλία, Γουατεμάλα, Ονδούρα και άλλες περιοχές το χάρτη, αλλά και καφέδες μοναδικής προέλευσης που αλλάζουν τακτικά ανάλογα με την διαθεσιμότητα.


Στη μεγάλη μπάρα, μέσα σε γυάλες, φιγουράρουν λιχουδιές φτιαγμένες στο αρτοποιείο του μαγαζιού, το οποίο σε συνεργασία με τον αρτοποιό Kamel Saci δημιουργεί καθημερινά γλυκά όπως brioche σε διάφορες γεύσεις (με ζάχαρη, κανέλα, μήλο, ή σοκολάτα), κέικ καρότου, λεμονιού ή με φιστίκι και ρολάκια κανέλας. Επίσης υπάρχει και μια ποικιλία από αλμυρά bagels για να διαλέξουμε ή μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας.


Info: Dope Roasting Co., Βύσσης 25, Μοναστηράκι.


Διαβάστε επίσης:
ΑΘΗΝΑ Σ' ΑΓΑΠΩ #150: Elysian Athens
ΑΘΗΝΑ Σ' ΑΓΑΠΩ #147: Ergon House
ΑΘΗΝΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ #143: It's a Βίλατζ
εμφάνιση σχολίων