0
2
σχόλια
207
λέξεις
210
Το μικρό «χωριό» στο κέντρο της Κυψέλης
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
4 Ιουλίου 2019
«Υπάρχει ένα καφέ που ονομάζεται Βίλατζ. Βρίσκεται σε μια πολύ μικρή και χαριτωμένη πλατεία που λέγεται Πλατεία Αγίου Γεωργίου. Είναι μια όμορφη γειτονιά με μεγάλα δέντρα και πολλά μαγαζιά» γράφει το New York Mag που ανακάλυψε το μικρό «χωριό» της Κυψέλης.

Το It's a Βιλατζ θέλει να μας αποτοξινώσει από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Σαν να είμαστε στην πλατεία ενός χωριού, όπου ο χρόνος κυλάει αργά. Εξ ου και το όνομά του. Εδώ μπορούμε να έρθουμε από το πρωί για καφέ, ή το βράδυ για ποτό, πάντα χαλαρά, αν και η φάση στην πλατεία είναι μονίμως ζωντανή.

Το καλοκαίρι, τα τραπεζάκια του Βίλατζ με τις κόκκινες καρέκλες βγαίνουν στην πλατεία. Τον χειμώνα μας υποδέχεται μια παρεΐστικη ξύλινη μπάρα, καναπέδες με πολύχρωμα μαξιλάρια και soul-funk ήχοι. Ενίοτε εδώ γίνονται και εκθέσεις φωτογραφίας και πάρτι με djs. Σε κάθε περίπτωση οι κάρτες στο μπαρ δεν αφήνουν κανέναν να ξεχάσει πού βρίσκεται αφού γράφουν παραδοσιακά γνωμικά που όλα έχουν να κάνουν με «χωριό» όπως «Μη μου πολυψηλώνεσαι γιατί ψηλός δεν είσαι και το χωριό σου είναι κοντά και ξέρω τίνος είσαι!».