0
3
σχόλια
230
λέξεις
210
Υψηλή τέχνη, ένας κρυμμένος κήπος και μεσογειακή κουζίνα with a twist, στο Σύγχρονης Τέχνης στο Παγκράτι
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
22 Οκτωβρίου 2019
Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή στο Παγκράτι, ανάμεσα στο ισόγειο και τον ημιώροφο, φυτρώνει ένας κρυμμένος κήπος. Εκεί, δίπλα στα φυτά της αστικής ζούγκλας, υπάρχουν άνετα τραπεζάκια με καρέκλες ή καναπέδες, αλλά κι ένα μινιμαλιστικό μπαρ που μας υποδέχονται  για καφέ, γλυκό, brunch και φαγητό.

Το μέρος είναι ιδανικό για να κλείσουμε επαγγελματικό ραντεβού, να πιούμε καφέ με φίλους, ή απλώς να ξαποστάσουμε τρώγοντας κάτι θρεπτικό, πριν ή μετά της επίσκεψή μας στο μουσείο. Για την είσοδό μας δεν απαιτείται εισιτήριο ενώ το μενού επιμελείται ο εκλεκτός σεφ Ανδρέας Λαγός και η ομάδα του Ohh Boy Athens αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Στα πιάτα του αξιοποιούνται αποκλειστικά φρέσκα μεσογειακά υλικά, τα οποία συνθέτουν μια πιο παγκόσμια εκδοχή της ελληνικής κουζίνας.


Κρέμα σοκολάτας με σουμάδα και παστέλι αμυγδάλου, καγιανάς με ψητά ντοματίνια και φέτα σερβιρισμένα πάνω σε φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί, αυγά ποσέ με σπανάκι, πράσο και κινόα, ριζότο με σπαράγγια και προσούτο, διάφορες τάρτες, μούσλι με φρούτα του δάσους, φρεσκοστυμμένοι χυμοί και οργανικά ροφήματα, είναι μερικά από τα όσα περιλαμβάνει το μενού του.


Info: Καφέ Σύγχρονου Μουσείου Γουλανδρή, Ερατωσθένους 13, Παγκράτι, τηλ.: 210 75 62 895. Τρίτη – Κυριακή 10:00-18:00. Παρασκευή 10:00 - 22:00


Διαβάστε επίσης:
Το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή​
ΑΘΗΝΑ Σ' ΑΓΑΠΩ #94: Ohh Boy
ΑΘΗΝΑ Σ' ΑΓΑΠΩ #112: Το καφέ στο Ισλαμικής Τέχνης
ΑΘΗΝΑ Σ' ΑΓΑΠΩ #57: Τα καφέ των μουσείων
εμφάνιση σχολίων