0
2
σχόλια
189
λέξεις
CULTURE
Η πολύτιμη εικαστική συλλογή των Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, μας υποδέχεται στο καινούριο της σπίτι
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
25 Σεπτεμβρίου 2019
Οι Βασίλης και Ελίζα Γουλανδρή, συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους συλλέκτες του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, παγκοσμίως. Ο χώρος που οραματίζονταν να στεγάσουν την αμύθητη συλλογή τους και να την μοιραστούν με το κοινό, ανοίγει επιτέλους για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή βρίσκεται επί της οδού Ερατοσθένους στο Παγκράτι και εκτείνεται σε 11 ορόφους, με συνολικό εμβαδό 7.250 τ.μ.. Σήμερα στεγάζει τη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος, όμως μελλοντικά θα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Εδώ εκτίθενται έργα μεγάλων ονομάτων της νεότερης και σύγχρονης ευρωπαϊκής τέχνης όπως οι Σεζάν, Βαν Γκογκ, Πικάσσο, Γκογκέν, ΝτεΚίρικο, Ντεγκά, Ροντέν, Μονέ, Λοτρέκ, κ.ά. καθώς και έργα διακεκριμένων εκπροσώπων της ελληνικής ζωγραφικής όπως οι Μόραλης, Παρθένης, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Τέτσης κ.ά..


Εκτός από τις ξεναγήσεις στη συλλογή του, το Ίδρυμα, θα παρέχει εκπαιδευτικά εργαστήρια και προβολές ντοκιμαντέρ τέχνης μικρού μήκους. Στο κτίριο λειτουργούν επίσης βιβλιοθήκη τέχνης με 6.000 τόμους διαθέσιμους για ανάγνωση στον χώρο του αναγνωστηρίου, ένα σύγχρονο αμφιθέατρο 190 θέσεων, καθώς και  πωλητήριο και καφέ/εστιατόριο.


Info: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Παγκράτι, Αθήνα. Εγκαίνια: 2 Οκτωβρίου.
εμφάνιση σχολίων