0
1
σχόλια
567
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Η καλύτερη μουσική είναι ουσιαστικά εκείνη που σας προσφέρει κάτι ώστε να αντιμετωπίσετε τον κόσμο»
 
DOCTV.GR
22 Σεπτεμβρίου 2021
«Ίσως απλώς ακούσαμε λάθος τα τραγούδια του και μας διέφυγαν οι απόηχοι ειρωνείας, τραγωδίας, προσμονής και ήττας που υπήρχαν ακόμα και στα πιο θριαμβευτικά ρεφρέν» γράφουν οι New York Times με αφορμή το βιβλίο του “Long Walk Home: Reflections on Bruce Springsteen” που μόλις κυκλοφόρησε στην Αμερική. Ο Μπρους Σπρίνγκστιν μόλις έγινε 70 ετών και όπως όλα δείχνουν με το πέρασμα του χρόνου η αξία του πολλαπλασιάζεται.


Όταν μεγάλωνα, δύο πράγματα δεν ήταν δημοφιλή στο σπίτι μου: το ένα ήμουν εγώ και το άλλο η κιθάρα μου.

Για μένα, ήμουν κάποιος που ήταν μεν έξυπνος όμως δεν πήγαινε πολύ καλά στο σχολείο. Δεν εντάχθηκα ποτέ στο βασικό σύστημα εκπαίδευσης, η ευφυΐα μου ήταν αλλού. Ήμουν πολύ καλός στη μουσική και κακός οπουδήποτε αλλού.

Η καλύτερη μουσική είναι ουσιαστικά εκείνη που σας προσφέρει κάτι ώστε να αντιμετωπίσετε τον κόσμο.
 

Για έναν ενήλικο, ο κόσμος συνεχώς μικραίνει. Ρουτίνα, ευθύνη, αποσύνθεση των θεσμών, διαφθορά: αυτός είναι ο κόσμος που κλείνει  

Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε όλοι κάποια στιγμή σε ένα σημείο όπου ο μηδενισμός, αν αυτή είναι η σωστή λέξη, είναι συντριπτικός και οι βασικοί νόμοι που έχει δημιουργήσει η κοινωνία -είτε οι θρησκευτικοί είτε οι κοινωνικοί-  χάνουν κάθε νόημα.

Η τυφλή πίστη στους ηγέτες σου ή σε οτιδήποτε άλλο θα σε σκοτώσει.

Μέχρι να συνειδητοποιήσω πως η ροκ μουσική ήταν η σύνδεσή μου με τους ανθρώπους, ένιωθα σα να πέθαινα και δεν ήξερα το γιατί.

Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι διαλέγουν να ακούν συγκεκριμένους μουσικούς για τις πολιτικές τους απόψεις. Νομίζω ότι οι πολιτικές μας απόψεις εξαρτώνται από τις περιστάσεις και το πώς ανατράφηκαμε, και στη συνέχεια από το πώς τις καλλιεργήσαμε.

Πάντα ψάχνω κάτι. Πάντα αναζητώ να χάνω τον εαυτό μου στη μουσική.

Το παρελθόν δεν είναι ποτέ το παρελθόν. Είναι πάντα παρόν. Και καλύτερα να το υπολογίζετε στη ζωή σας καθημερινά αλλιώς θα σας προφτάσει και θα σας κάνει πραγματικά κακό.

Η νοσταλγία των μεγάλων ημερών είναι ένας πρόωρος θάνατος.

Είμαστε πάντα σε ένα κουτί και προσπαθούμε να διαφύγουμε. Αν είστε δημιουργικοί άνθρωποι, τότε μπορείτε να φτιάξετε το κουτί σας και στη συνέχεια να ξεφύγετε από αυτό. Μετά μπορείτε να χτίσετε ένα άλλο και να ξεφύγετε κι απ' αυτό. Έτσι κάνω κι εγώ.

Αν μου έλεγαν πως για να παίξω θα έπρεπε να σκουπίσω και να καθαρίσω τις τουαλέτες μετά την συναυλία μου, μάλλον θα το έκανα.

Έχω περάσει τη ζωή μου κρίνοντας την απόσταση μεταξύ της αμερικανικής πραγματικότητας και του αμερικανικού ονείρου.

Νομίζω ότι η πολιτική πηγάζει από την ψυχολογία.

Ενδιαφέρομαι για το τι σημαίνει να ζεις στην Αμερική. Ενδιαφέρομαι για το είδος της χώρας στην οποία ζούμε και αφήνουμε τα παιδιά μας. Ενδιαφέρομαι να προσπαθήσω να καθορίσω τί είναι αυτή η χώρα.

Υπάρχει πραγματικός πατριωτισμός στη μουσική μου, αλλά είναι γεμάτος κριτική, αμφισβήτηση και συχνά με πολύ θυμό.

Φωτό: Twitter


Ο Μπρους Σπρίνγκστιν (Bruce Frederick Joseph Springsteen, 23 Σεπτεμβρίου 1949), είναι Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τη δουλειά του, μεταξύ αυτών 20 Γκράμι, 3 Χρυσές Σφαίρες και ένα Όσκαρ για το κομμάτι Streets of Philadelphia. Ηχογραφεί τα τραγούδια του και περιοδεύει με το συγκρότημα E Street Band. Ο ίδιος θεωρεί ότι η ροκ μουσική έχει και κοινωνικό σκοπό. Τα δύο πιο επιτυχημένα άλμπουμ του, το Born to Run (1975) και το Born in the U.S.A. (1984) αποτελούν την επιτομή της περιγραφής των καθημερινών «μαχών» των απλών πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ κυκλοφόρησε επίσης και το άλμπουμ The Rising ως απάντηση στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
εμφάνιση σχολίων