1
1
σχόλια
299
λέξεις
TECH
Το ψυχολογικό θρίλερ του David Fincher τρυπώνει στο σκοτεινό μυαλό των διασημότερων κατά συρροή δολοφόνων της ιστορίας
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
3 Σεπτεμβρίου 2019
Η πρωτότυπη σειρά των Joe Penhall και David Fincher επιστρέφει για 2η σεζόν εξετάζοντας αληθινά εγκλήματα που κλόνισαν την Αμερική τη δεκαετία του ’70 και του ’80. Βασίζεται στο βιβλίο Mindhunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit που γράφτηκε από πραγματικούς πράκτορες του FBI.

Το Mindhuster μας βάζει στα άδυτα του νεοσύστατου Τμήματος Συμπεριφορικής Επιστήμης του FBI, όπου οι πράκτορες Holden Ford (John E. Douglas) και Bill Tench (Robert K Ressler) επισκέπτονται στις φυλακές κατά συρροή δολοφόνους, και μέσω συνεντεύξεων προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τον τρόπο σκέψης τους και να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους προκειμένου να επιλύσουν ανοιχτές υποθέσεις.

Ο Fincher έχει αναλάβει την παραγωγή και τη συν-σκηνοθεσία του σίριαλ, που διαφέρει κατά πολύ από άλλες αστυνομικού περιεχομένου. Δεν πρόκειται για μια ακόμα σειρά διασκευασμένων εγκλημάτων, αλλά για ένα μάθημα αμερικανικής εγκληματολογικής ιστορίας με ανθρωπολογικό ενδιαφέρον, που εξιστορεί το πώς ο δυσκίνητος μηχανισμός το FBI μεταμορφώθηκε για πάντα, χάρη στη φιλοδοξία δύο ανθρώπων, ώστε τελικά να εκπαιδεύει τους πράκτορές του να τρυπώνουν στα πιο σκοτεινά σημεία της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης. Την ίδια στιγμή το σενάριο φωτογραφίζει την άξεστη λευκή πατριαρχία του FBI που έρχεται σε κόντρα με τις «γελοίες» φιλοσοφικές αναφορές του μορφωμένου πρωταγωνιστή του.

Η ατμόσφαιρα δημιουργεί την αίσθηση πως βρισκόμαστε καθισμένοι στο ίδιο τραπέζι με μερικούς από τους πιο διεστραμμένους εγκληματίες στην ιστορία της Αμερικής. Η δεύτερη σεζόν φέρνει στο προσκήνιο τον διαβόητο Charles Manson (τον οποίο υποδύεται εδώ, όπως και στο Once Upon a Time in Hollywood του Ταραντίνο, ο Damon Herriman) και τους ανατριχιαστικούς παιδικούς φόνους της Ατλάντα.

Την παραγωγή υπογράφουν οι David Fincher και Charlize Theron –μεταξύ άλλων– ενώ μέχρι σήμερα η σειρά έχει κερδίσει 4 Βραβεία και μία υποψηφιότητα Primetime Emmy.


Διαβάστε επίσης:
Το Love, Death + Robots του David Fincher στο Netflix
εμφάνιση σχολίων