1
1
σχόλια
217
λέξεις
TECH
«Έρωτας, Θάνατος + Ρομπότ». Η νέα animation σειρά των David Fincher και Tim Miller είναι ένα anime ποίημα!
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
21 Μαρτίου 2019
Τα ανδροειδή καταλαμβάνουν τον κόσμο του animation. Στο Love, Death & Robots, η τεχνητή νοημοσύνη είναι αθάνατη, οι κλέφτες είναι «υψηλής τεχνολογίας», τα ρομπότ μπορούν να προβλέπουν το μέλλον (και να κάνουν παρέα με γάτες.

Η νέα σειρά των David Fincher (Seven, Fight Club, Zodiac, The Social Network) και Tim Miller (Deadpool, Terminator: Dark Fate), προβάλλεται στο Netflix. Πρόκειται για μια ανθολογία κινουμένων σχεδίων, που αποτελείται από 18 μικρές ιστορίες, γεμάτες επιστημονική φαντασία, χιούμορ, τρόμο, φουτουρισμό, σεξ, δυστοπία και αλλόκοτα πλάσματα.

Οι ιστορίες δεν παρακολουθούνται επιπόλαια. Το σίριαλ μοιάζει μ΄ένα παιχνίδι από τελείες που πρέπει να ενωθούν για να δει ο θεατής την τελική εικόνα. Τα σενάρια καταπιάνονται με διάφορα θέματα: από τον καθεστωτισμό, τον ρατσισμό και τον πόλεμο μέχρι την ελεύθερη βούληση και την χαοτική ανθρώπινη φύση.

Κάθε επεισόδιο είναι αυτοτελές (δηλαδή τα παρακολουθούμε και ανακατεμένα αν θέλουμε) και διαρκεί από 5 έως και 15 λεπτά. Το στυλ του κάθε επεισοδίου είναι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο καθώς το επιμελούνται διάφοροι καλλιτέχνες-σκιτσογράφοι, με ξεχωριστές τεχνοτροπίες και οπτικές. Ο Fincher βάζει την σφραγίδα του: όλο το φάσμα της sci-fi κουλτούρας, οι Οργουελικοί κόσμοι και το δυστοπικό μέλλον, το Blade Runner, το Fight Club και το Dune, όλα συνυπάρχουν εδώ ως έμπνευση και αναφορά.
εμφάνιση σχολίων