0
1
σχόλια
315
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ναι, ο Κασιδιάρης έγινε δημοτικός σύμβουλος. Οι Χρυσαυγίτες δημοτικοί σύμβουλοι ήταν επί χρόνια αποκλεισμένοι ώσπου μια εγκύκλιος της ΝΔ τους άνοιξε την πόρτα...
 
DOCTV.GR
3 Σεπτεμβρίου 2019
Eγκύκλιος του υπ. Εσωτερικών σχετικά με την διαδικασία εκλογής μελών στα δημοτικά συμβούλια ακυρώνει τις πολιτικές αποφάσεις δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων για τον αποκλεισμό της φασιστικής οργάνωσης. Σήμερα ήρθε η επιβεβαίωση. Ο Ηλίας Κασιδιάρης (Οικονομική Επιτροπή) και η Δήμητρα Βελέτζα (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) λαμβάνουν θέση στα δύο όργανα του δήμου μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» είχε σχολιάσει την εγκύκλιο: «Ο Τάκης Θεοδωρικάκος και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν αρκέστηκαν στην κατάργηση της απλής αναλογικής. Με την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, επιβάλουν την συμμετοχή των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής στην διοίκηση του Δήμου Αθηναίων. Συγκεκριμένα στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Η συνεργασία που είχε κατακτήσει το δημοτικό συμβούλιο, για τον αποκλεισμό των νεοναζί δολοφόνων, αποτελεί για εμάς δημοκρατική κατάκτηση που θα υπερασπιστούμε.»

«Αυτές οι κινήσεις πάνε χέρι-χέρι με τις πολιτικές Νόμου και Τάξης του ρατσισμού που ξεδιπλώνονται αυτές τις μέρες στα Εξάρχεια με την ρατσιστική επιχείρηση σκούπα. Είναι οι πολιτικές που ανοίγουν το δρόμο ξανά στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής» λέει ο Πέτρος Κωνσταντίνου, Δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις Γειτονιές.

«Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαδικασία συγκρότησης και εκλογής μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αποτελεί μνημείο αντιδημοκρατικού αποκλεισμού σε βάρος της Αριστεράς και πριμοδότησης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Η δημοτική παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα σχολιάζει επίσης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ με τον τρόπο αυτό, επιβάλλει την εκλογή της ΧΑ σε πλήθος επιτροπών και ακυρώνει τις πολιτικές αποφάσεις πολλών δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων για τον αποκλεισμό της φασιστικής, ναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα σε αυτούς και στον δήμο της Αθήνας από το 2012 και μετά».
εμφάνιση σχολίων