0
1
σχόλια
236
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
DOCTV.GR
10 Ιουνίου 2020

Ένα ιστορικό σκαρί συνδέει τη ζωή και τα καλοκαίρια ανάμεσα στα πέντε μικρά νησιά. Ο Σκοπελίτης -στο περίφημο κατάστρωμα όπου έχουν γραφτεί χιλιάδες σενάρια με θερινούς έρωτες, γνωριμίες, συμπορεύσεις, αυτοσχέδιες γιορτές- ταξιδεύει καθημερινά στα Κουφονήσια, τη Σχινούσα, την Ηρακλειά και την Δονούσα. Κάποτε σε αυτό το καραβάκι ανέβαιναν μόνο ντόπιοι, campers και τουρίστες που αναζητούσαν μοναχικά και χίπικα μονοπάτια μέσω του Lonely Planet.

Σήμερα η ύπαρξή τους είναι γνωστή στους Έλληνες όσο και η Αντίπαρος αλλά το γεγονός του ότι τα συμβατικά πλοία εξακολουθούν, ευτυχώς, να το επισκέπτονται ανά δυο-τρεις μέρες ακόμα και στο πικ της σεζόν, αφήνει (σχεδόν όλες) τις Μικρές Κυκλάδες ανέπαφες από την υπερ-Ανάπτυξη και τις «μπουτίκ» παντός είδους.

Ο τουρίστας προτιμάει ακόμα να παραθερίσει στην Αμοργό, τη Νάξο, την Πάρο, να ανέβει μια μέρα στον Σκοπελίτη ή ένα άλλο καραβάκι που πηγαινοέρχεται για ημερήσιες εκδρομές, και να δει -σχεδόν από μακριά- τα «γραφικά» νησιά με τα καθαρά τιρκουάζ νερά.

Την ίδια ώρα, εμείς μπορούμε να κάνουμε κάμπινγκ σε μικρά νησιά 100 φιλόξενων κατοίκων, χωρίς κλαμπ και ιλιγγιώδη κακόγουστα μπιτς-μπαρ, να εξαφανιστούμε από προσώπου γης μ’ ένα καΐκι,να γνωριστούμε στις γιορτές του χωριού, να μάθουμε όλα τα ζώα του νησιού με τα ονόματά τους…

Ξερολιθιές, βράχοι, θαλασσινά «γκραφίτι» από λευκό ασβέστη στα σοκάκια, ψηφιδωτά και φρεσκοβαμμένα σκαριά, είναι τα έργα τέχνης που θα συναντήσεις.

Ο ήλιος, ο αέρας και το κύμα είναι η ελευθερία σου. Οι καβάτζες είναι τα καλοκαίρια σου που δεν θα ξεχαστούν στην άμμο.

εμφάνιση σχολίων