0
1
σχόλια
202
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Από την Μελίτα Κάραλη
 
DOCTV.GR
26 Ιουλίου 2019
Ο Ουμπέρτο Εκο έλεγε ότι το να έχεις γραμματέα αντί για κινητό συνιστά την σύγχρονη πολυτέλεια του homo sapiens. Δεν πολεμάμε μηχανές αλλά μηχανισμούς ανθρώπινους που διεκδικούν το χρόνο μας, καθ΄ότι όλοι ανεξαιρέτως, πιστεύουν ότι τους ανήκεις. Είμαι ο χρόνος μου, κι αυτό είναι ότι πιο πολύτιμο έχω.

Ο χρόνος είναι δανεικός από την πρώτη μέρα που αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι τον θάνατο και το φόβο, γι΄αυτό άλλος τον ξοδεύει σαν να μην υπάρχει αύριο κι άλλος τον φυλάει μόνο για την πάρτη του. Υπάρχουν εκείνοι που τρέχουν σαν τρελοί από πίσω του, οι άλλοι που τον χαίρονται σε πλήρη βραδύτητα, και οι άλλοι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει χρόνος, «άθεοι« σαν κι εμένα.

(Δεν) έχουμε χρόνο γιατί δεν υπάρχει χρόνος και σήμερα, να, περπατάω πάνω σ΄ένα μονοπάτι που το διάβαιναν οι άνθρωποι από τότε που έγραφαν με Γραμμική Βήτα. Βουτάω στο βυθό και βλέπω απομεινάρια από αρχαίες πόλεις και μετά στεγνώνω διαβάζοντας ιστορίες για αριστουργήματα χιλιάδων άλλων παλιών ανθρώπων, τόσο όμοιων με μένα.

Είμαι η συνέχεια ενός κόσμου που διαστέλλεται τόσο αργά, που δεν τον νοιάζει τίποτα και για κανέναν. Δεκάρα δεν του καίγεται του κόσμου, και το μόνο που έχω είναι ο δικός μου ο χρόνος. Κι ο δικός σου.
εμφάνιση σχολίων