1
1
σχόλια
170
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Tέτοια τοποθέτηση δεν έχω ακούσει να κάνουν ούτε Χρυσαυγίτες της κακιάς ώρας…»
 
AΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
8 Ιουλίου 2019
Ο Αλέξης Κούγιας ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστηρίζει πως  ότι η ψήφος «διαφορετικών ομάδων» όπως οι Ρομά ή οι ομοφυλόφιλοι, έχει λιγότερη αξία από αυτήν των «κανονικών» ανθρώπων. «Εάν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Ρομά και οι διαφορετικοί, τότε υπάρχει διαφορετικό βάρος στην ψήφο» είπε ο ποινικολόγος που μετά τις εκλογές βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

H τοποθέτηση του Κούγια προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Χατζηνικολάου που είπε τα «αυτονόητα»: «Είναι σοκαριστική η άποψης σας και δεν είναι δημοκρατική. Είναι ο,τι πιο φασιστικό έχω ακούσει τελευταία! Δεν μπορεί να λέτε ότι κρίνουμε τη ψήφο ενός ανθρώπου μα βάση τις ιδιαιτερότητες του. Οι ψήφοι των Ελλήνων πολιτών έχουν την ίδια βαρύτητα».

Τα δικαιώματα δεν δίνονται με βάση φύλου, χρώματος, καταγωγής ή σεξουαλικών προτιμήσεων. Το δικαστικό σύστημα μπορεί να αποφασίσει με βάση στοιχείων το αν οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης πρέπει να στερηθεί το δικαίωμα της ψήφου. Και ο κος Κούγιας,  θα έπρεπε να το έχει αυτό καλά στο μυαλό του.
εμφάνιση σχολίων