0
1
σχόλια
286
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Καμία απόδειξη που να συνδέει τη Sea-Watch με διακινητές, δεν βρήκε ο Ιταλός εισαγγελέας για την υπόθεση της Carola Rackete
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
3 Ιουλίου 2019
Δεν προκύπτει καμία απόδειξη για διασυνδέσεις ανάμεσα σε διακινητές με ανθρωπιστικές οργανώσεις διάσωσης σύμφωνα με τον Ιταλό εισαγγελέα Luigi Patronaggio, ο οποίος εξετάζει την υπόθεση της πλοιάρχου του Sea-Watch 3.

Η Carola Rackete, αποφάσισε να σπάσει το μπλόκο που είχε επιβληθεί από τις ιταλικές αρχές και να δέσει στο λιμάνι της Λαμπεντούζα, αφού είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το πλοίο διάσωσης, που ανήκει στη γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Sea-Watch, παρέμενε μαζί τους 42 μετανάστες που διασώθηκαν, επί δύο εβδομάδες αποκλεισμένο στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα.

Ο Ματέο Σαλβίνι δεν επιτρέπει την αποβίβαση μεταναστών που έχουν διασώσει αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά βοηθούν τους διακινητές. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ο Patronaggio λέει ότι οι ερευνητές δεν έχουν βρει κανένα ίχνος επικοινωνίας που να δείχνει πως οι διακινητές έχουν ενημερωθεί για τη θέση που βρίσκονται οι μετανάστες, ώστε να «πλησιάσουν και να τους πάρουν».

Η Rackete παραμένει υπό κατ 'οίκον περιορισμό και αναμένεται σήμερα να μάθει τη απόφαση του δικαστηρίου που συνεδρίασε χθες κεκλεισμένων των θυρών για την τύχη της.

Η γερμανική ΜΚΟ τονίζει πως η Rackete ενήργησε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όταν αναγκάστηκε να μπει στο λιμάνι της Λαμπεντούζα καθώς και ότι είχε ανακοινώσει το σχέδιο της μετά από κήρυξη έκτακτης ανάγκης 60 ώρες νωρίτερα.

#FreeCarola και #FreeCarolaRackete. Το διαδίκτυο έχει γεμίσει με μηνύματα συμπαράστασης ενώ έχει ξεκινήσει μια πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία με στόχο την απελευθέρωσή της. Οι υποστηρικτές της Rackete έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 1,3 εκατομμύρια ευρώ τις τελευταίες ημέρες για τα νομικά της έξοδα.
 

Διαβάστε επίσης:
Η Carola πολεμάει για το δικαίωμά σου να είσαι άνθρωπος
Welcoming Europe: Το δικαίωμα των Ευρωπαίων στην αλληλεγγύη
Προσφυγικό: ποιοι είναι οι πραγματικοί «ωφελούμενοι»;
εμφάνιση σχολίων