0
1
σχόλια
263
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Προσπάθησε να βρει τροφή στα σκουπίδια. Αυτή είναι η πρώτη φορά που φάνηκε πολική αρκούδα μέσα σε αστικό ιστό της Σιβηρίας εδώ και 40 χρόνια
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
20 Ιουνίου 2019
Μια εξουθενωμένη και πεινασμένη αρκούδα, βρέθηκε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον φυσικό αρκτικό βιότοπό της, στη ρωσική βιομηχανική πόλη Νόριλσκ στη βόρεια Σιβηρία.

Η θηλυκή πολική αρκούδα τριγυρίζει με τα πόδια της γεμάτα λάσπες. Ξαπλώνει στο έδαφος προκειμένου να μη χάσει τα λιγοστά ενεργειακά της αποθέματα και κάθε λίγο σηκώνεται για να ψάξει τροφή στα σκουπίδια. Σύμφωνα με τους τοπικούς περιβαλλοντολόγους, αυτή είναι η πρώτη πολική αρκούδα που έχει καταγραφεί να μπαίνει στην πόλη εδώ και 40 χρόνια.

Ο Oleg Krashevsky o οποίος ζει στην περιοχή και ειδικεύεται στην άγρια ζωή, ήταν αυτός που τράβηξε την αρκούδα με την κάμερά του. Λέει ότι δεν είναι σαφές τι ακριβώς οδήγησε το ζώο στην πόλη, αν και θεωρείται πιθανό απλώς να χάθηκε ενώ ακόμα δεν είναι σίγουρο ποιο θα είναι το μέλλον της αρκούδας καθώς δείχνει πολύ αδύναμη για να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον. Μια ομάδα ειδικών κινητοποιήθηκε ήδη προκειμένου να αποφασίσει τι είναι καλύτερο για το ζώο.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως η κλιματική αλλαγή έχει καταστρέψει τα φυσικά περιβάλλοντα των πολικών αρκούδων στην Αρκτική, αναγκάζοντάς τες να κυνηγούν φαγητό στη στεριά, κάτι που αναγκαστικά τις φέρνει σε συχνότερη επαφή με τους ανθρώπους και τις κατοικημένες περιοχές.

Λίγο καιρό πριν, σε μία άλλη απομονωμένη πόλη της βόρειας Ρωσίας, δεκάδες πεινασμένες πολικές αρκούδες έκανα «»έφοδο» προς αναζήτηση τροφής, μπαίνοντας ακόμα και σε δημόσια κτίρια και σπίτια.


Διαβάστε επίσης:
ΓΚΑΛΕΡΙ: Πολικές αρκούδες «ανθισμένες» 
Η 2η χώρα της γης που κήρυξε «κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» 
VIDEO: Ο πιανίστας της Αρκτικής
εμφάνιση σχολίων