0
1
σχόλια
239
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
East meets West. Ένα πιανιστικό ντουέτο ενώνει ανατολή και δύση. Με ελεύθ. είσοδο
 
DOCTV.GR
12 Ιουνίου 2019
Τι σχέση έχει η ζεν μουσική αρμονία της Ιαπωνίας, η τσιγγάνικη ουγγρική και η νορβηγική παραδοσιακή μουσική, με δυο σύγχρονους πιανίστες; Τη μεγάλη μελωδική γιορτή του Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση.

Οι «Συνηχήσεις» διοργανώνονται για 5η χρονιά. Και φέτος, ανατολή και δύση συναντιούνται πάνω από ένα πιάνο. Tο πιανιστικό ντούο Piano for two ενώνει τις μουσικές κουλτούρες μέσα από ένα πρόγραμμα με έργα για πιάνο 4 χέρια και σόλο, από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα. Τα συνθετικά στυλ, οι κουλτούρες και οι εποχές γίνονται ένα ιδιότυπο ηχητικό καλειδοσκόπιο. Αβανγκάρντ τεχνικές, συνθέσεις βασισμένες από τους αστερισμούς των Πλειάδων και τον Βασιλίσκο, πινελιές της παραδοσιακής ιαπωνικής μουσικής με χιούμορ, παλιές λαϊκές μελωδίες του Βορά που έγιναν μεταγραφές για πιάνο και μουσική των Ρομά φιλτραρισμένη από σπουδαίους κλασικούς συνθέτες, είναι μόνο μερικές από τις φετινές «Συνηχήσεις».

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται: Έργα του Johannes Brahms και του Edvard Grieg, βασισμένα στην τσιγγάνικη ουγγρική και τη νορβηγική παραδοσιακή μουσική. Μουσικές εμπνευσμένες από τους ήχους της Άπω Ανατολής, τη Ζεν αισθητική της Ιαπωνίας (Takeshi Yoshimatsu) και την αρμονική απλότητα της κινέζικης μουσικής (μέσα από τα μάτια του μινιμαλιστή συνθέτη John Adams). Και για φινάλε το θεατρικά δεξιοτεχνικό έργο Let’s Play a Duet του Ιάπωνα συνθέτη Tomohiro Moriyama.


Info: Συνηχήσεις 2019, 12 Ιουνίου, Mικρή Σκηνή Στέγης, 20:30. Είσοδος: Δωρεάν με δελτίο εισόδου. 


Διαβάστε επίσης:
5 SOS Συναυλίες στο Tectonics Athens
Athens Photo World 2019
Φεστιβάλ Αθηνών: 6 παραστάσεις για τον Ιούνιο
εμφάνιση σχολίων