0
1
σχόλια
274
λέξεις
210
Το κρυμμένο σύμπαν του Βαγγέλη Χουρσόγλου. Το στούντιό του ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό
 
DOCTV.GR
24 Μαΐου 2019
Πώς αισθάνεται ένας καλλιτέχνης σε μία χώρα συνεχούς κρίσης; Η έκθεση του Βαγγέλη Χουρσόγλου «Είμαστε πολλοί, αλλά σκόρπιοι» χρησιμοποιεί την τέχνη ως εργαλείο με σκοπό να εξετάσουμε τη θέση μας στο status-quo μιας κοινωνίας που μας εκθέτει σε επισφαλείς συνθήκες.

Ψυχεδελικά μοτίβα και ανολοκλήρωτες πόλεις. Χωρίς αναφορές σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο. Τοιχογραφίες, γλυπτά και τα έργα σε καμβά, μας οδηγούν από την ουτοπία στη δυστοπία.

Η έκθεση, υπό την επιμέλεια της Κατερίνας Νίκου, μας προσκαλεί να ασκήσουμε κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική κριτική στην κοινωνία μας, επανεξετάζοντας τη θέση μας μέσα σε αυτή.

Πώς αισθανόμαστε όταν ζούμε και ενεργούμε σε μια μεγάλη πόλη η οποία περιλαμβάνει ένα ολόκληρο σύμπαν; Ποιες είναι οι «φυλές» αυτής της πόλης; Πωλητές του δρόμου, καλλιτέχνες, τουρίστες, ακτιβιστές, απολιτικά άτομα, εργάτες που δουλεύουν υπό σκληρές συνθήκες, διαδηλωτές, έφηβοι, εργοδότες, πολιτικοί, ζώα, φυτά, φαντάσματα και πολλοί άλλοι. Είναι δόκιμο να μιλήσουμε για διαφορετικές φυλές στη σύγχρονη κοινωνία;


Ο Βαγγέλης Χούρσογλου ανοίγει το στούντιο του στο κοινό και παρουσιάζει τα έργα του μέσα στο φυσικό τους χώρο. Μέσα από την έκθεσή του αναδιαμορφώνει και σχολιάζει θέματα όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός, η περιθωριοποίηση και η μεταβαλλόμενη αστική αρχιτεκτονική σε ένα περιβάλλον που διαμορφώνεται ασταμάτητα.

Η πραγματικότητα και η φαντασία αλληλεπιδρούν. Μια νέα εικαστική γλώσσα γεννιέται, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Σκοπός της; Η επανεξέταση και η δράση.


Info: Έκθεση «Είμαστε πολλοί αλλά σκόρπιοι» – Β. Χουρσόγλου. 23 Μαΐου – 10 Ιουνίου, 18:30 – 21:30 (καθημερινά εκτός Κυριακής και Δευτέρας) και κατόπιν ραντεβού [email protected]. Αντιμαχίδου 8, Νέος Κόσμος, Στάση μετρό Συγγρού-Φίξ.
 

Διαβάστε επίσης:
Ο Hokusai και άλλοι θησαυροί της Ιαπωνίας σε μια μεγάλη έκθεση
Ukiyo-e, έρωτας και άλλες ιστορίες
Kintsugi: Η ομορφιά του ραγίσματος
εμφάνιση σχολίων