0
1
σχόλια
366
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Και όλα αυτά για λίγα πηδήματα που δεν θα ‘ταν καν τόσο ωραία γιατί είμαστε τύφλα και σχεδόν δεν γνωριζόμαστε και δεν το θέλουμε και τόσο πολύ ούτως ή άλλως...»
 
DOCTV.GR
17 Απριλίου 2019
Απόσπασμα από το βιβλίο του Γκρεγκ Τζάκσον, «Άσωτοι», εκδ. Αντίποδες. Ο Γκρεγκ Τζάκσον γεννήθηκε το 1983 και θεωρείται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες φωνές της σύγχρονης αμερικανικής πεζογραφίας.


Είμαστε αρκετά μεγάλοι πια για να ξέρουμε μερικά πράγματα, να ξέρουμε τι συμβαίνει μετά, να ξέρουμε ότι κάνουμε σεξ και μετά ανταλλάζουμε μηνύματα και μέιλ για λίγο, και μετά έρχεσαι να με επισκεφτείς ή έρχομαι εγώ να επισκεφτώ εσένα, και αρχίζουμε να ψηνόμαστε λιγάκι και να συζητάμε τη φάση με τους φίλους μας, και μετά βαριόμαστε λιγάκι γιατί οι φίλοι μας δεν ενδιαφέρονται πραγματικά, και θυμόμαστε ότι μένουμε σε διαφορετικές πόλεις και σκεφτόμαστε: Μα ποιον πάμε να κοροϊδέψουμε ρε γαμώτο;

Και μετά συνειδητοποιούμε ότι από την αρχή βαριόμασταν λίγο, και τα μέιλ και τα μηνύματα σιγά σιγά σταματάνε, και ο ένας από τους δύο που ψήνεται λίγο περισσότερο αισθάνεται πληγωμένος κι αρχίζει να δίνει στη φάση περισσότερη αξία από αυτή που της αναλογεί –γιατί αυτές οι φάσεις είναι κάτι σαν δημοψήφισμα για το πού πάει η ζωή μας, έτσι δεν είναι;– και κάπως έτσι χανόμαστε και η σκέψη και μόνο του άλλου προκαλεί μια ελαφριά πικρία ή ενοχή, ανάλογα με το ποιος είναι ποιος σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, και όταν αναφέρεται ο άλλος σε μια συζήτηση, σφίγγουμε τα δόντια και λέμε, «Ναι, τον ξέρω», ή , «Ναι, την ξέρω» - και όλα αυτά για λίγα πηδήματα που δεν θα ‘ταν καν τόσο ωραία γιατί είμαστε τύφλα και σχεδόν δεν γνωριζόμαστε και δεν το θέλουμε και τόσο πολύ ούτως ή άλλως.


Απόσπασμα από το βιβλίο του Γκρεγκ Τζάκσον, «Άσωτοι», Εκδ. Αντίποδες. Διηγήματα του Γκρεγκ Τζάκσον έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά New Yorker, Granta και Virginia Quarterly Review, ενώ έχει διατελέσει υπότροφος στα ιδρύματα Fine Arts Work Center του Provincetown, MacDowell Colony και University of Virginia. Η συλλογή διηγημάτων του Prodigals (ελλ. έκδ. «Άσωτοι», Αντίποδες, 2017), το πρώτο του βιβλίο, επιλέχθηκε το 2016 για το βραβείο νέων συγγραφέων του National Book Foundation, 5 under 35. Ο Τζάκσον έχει τιμηθεί, επίσης, για τα διηγήματά του, με τα βραβεία Balch Prize και Henfield Prize.
εμφάνιση σχολίων