0
1
σχόλια
199
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Ο έρωτας είναι συνυφασμένος με την έννοια “ζωή”. Δεν εξοφλείται με τίποτα»
 
DOCTV.GR
5 Απριλίου 2019
Η επικινδυνότητα του έρωτα -το πιο σπουδαίο ίσως συστατικό του- είναι στο δόσιμο, στον χαμό. Επικινδυνότητα δεν είναι το να βρεθείς σφαγμένος ένα πρωί, αλλά το να διαλύσεις τα όρια του εγωισμού σου, χωρίς να ξέρεις το σημείο που θα φτάσεις. Δεν έχει αυτό σχέση με το αν κινδυνεύεις σε ύποπτες συνοικίες.

Ο έρωτας είναι συνυφασμένος με την έννοια «ζωή». Δεν εξοφλείται με τίποτα. Ούτε με τον γάμο ούτε με την τεκνοποιία. Αυτά είναι για τους αφελείς. Ο έρωτας είναι μία συνεχής παρουσία υπό διάφορες μορφές κι όσο περισσότερη σκέψη διαθέτει ο άνθρωπος, σε όσο αυστηρότερο επίπεδο βρίσκεται, τόσο περισσότερο τον απασχολεί εσωτερικά ο έρωτας. Είναι ανεξάντλητος και δεν εξωτερικεύεται σαν ένα ρομάντζο.


Από το περιοδικό Οδός Πανός, τεύχος 168, Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2015, (Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι - 90 χρόνια από τη γέννησή του). Ο Μάνος Χατζιδάκις (23 Οκτωβρίου 1925-15 Ιουνίου 1994) ήταν μουσικοσυνθέτης, διανοούμενος και ποιητής. Θεωρείται ο πρώτος που συνέδεσε με το έργο του, θεωρητικό και συνθετικό, τη λόγια μουσική με τη λαϊκή μουσική παράδοση. Πολλά από τα εκατοντάδες έργα του αναγνωρίζονται σήμερα ως κλασικά.
 

Διαβάστε επίσης:
Χατζιδάκις: Το τραγούδι
Χατζιδάκις: Φοβούνται τους ποιητές
Οι αφορισμοί του Μάνου
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Μάνος Χατζιδάκις
εμφάνιση σχολίων