0
8
σχόλια
288
λέξεις
210
Γαστριμαργικός φετιχισμός στο Παγκράτι
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
23 Απριλίου 2018
Εδώ και 20 χρόνια, η πολυβραβευμένη και διάσημη Σπονδή, μας υποδέχεται με πιάτα γεμάτα εκλεκτά υλικά, πολλή φαντασία και εικαστικότητα. H Σπονδή, όχι μόνο βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste, αλλά είναι το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα. Είναι επίσης το πρώτο εστιατόριο στην Ελλάδα που βραβεύτηκε, όχι με ένα, αλλά δύο αστέρια Michelin.

Ζωγραφική στο πιάτο θυμίζουν πολλά από τα φημισμένα sos του μενού του. Η κουζίνα ακροβατεί ανάμεσα στις κουζίνες του κόσμου: γαλλικές βάσεις, μεσογειακά υλικά, εξωτικές λεπτομέρειες και η δημιουργική έμπνευση του σεφ Άγγελου Λάντου, συνθέτουν ένα restaurant με μοναδικό dna.


Ανάμεσα στα κλασικά πιάτα της Σπόνδής είναι Η Καραβίδα (Λεμόνι, Χαβιάρι Daurenki Petrossian, Γκρέιπφρουτ, Γεντιανή και Σέλερι), το Καβούρι (Ρέβα, Μέλι Ακακίας, Εστραγκόν και Φρούτα του Πάθους) αλλά και η Σοκολάτα Άλπακο από το Εκουαδόρ (Κρεμέ, Σαμπλέ Κανέλα, Μαλακή Καραμέλα, Αλατισμένα Φιστίκια, Παγωτό Φιστίκι Αιγίνης).

Για να γνωριστούμε με την κουζίνα της Σπονδής, μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποιο από τα μενού της, όπως είναι το «Μενού Γνωριμίας», που  διαθέτει τρία πιάτα συν επιδόρπιο (Καβούρι, Μους Σφυρίδας, Χοιρινό φιλέτο και γλυκό, στα 75€). Βέβαια εδώ όπως λένε οι φανατικοί εμμονικοί των γλυκών, αξίζει κανείς να έρθει έστω και μόνο για τα γλυκά, αφού τα εκλεκτά υλικά τους δεν βρίσκονται αλλού -χώρια που το σερβίρισμά τους είναι φουτουριστικό.

Το νεοκλασσικό κτίριο της Σπονδής, διαθέτει αυλή για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το χειμώνα μας φιλοξενεί στο ζεστό εσωτερικό του. Όταν φτιάχνει ο καιρός, στρώνει τα τραπέζια της στην πράσινη, ανθισμένη «ανθρωπένια» αυλή της στο Παγκράτι, με την αίσθηση αστικού σπιτιού ωραίων Αθηναϊκών χρόνων. Την ώρα που νυχτώνει, τα βραβευμένα πιάτα αρχίζουν να κατακλύζουν τις αισθήσεις και από τα τραπέζια ακούγονται γλώσσες απ΄όλο τον κόσμο.

 
Info: Σπονδή, Πύρρωνος 5, Παγκράτι, Αθήνα. Η Σπονδή στο Facebook και το Instagram.
εμφάνιση σχολίων