0
1
σχόλια
280
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Άστεγοι, βρώμα, διαφθορά. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι μιλάνε για κονδύλια επανασχεδιασμού της πλ. Ομονοίας, σε μια πόλη που βυθίζεται εκ των έσω
 
ΜΕΛΙΤΑ ΚΑΡΑΛΗ
6 Φεβρουαρίου 2019
ΨΥΧΡΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ | ΜΕΛΙΤΑ ΚΑΡΑΛΗ

Προσεχώς δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, μια βρώμικη και ετοιμόρροπη τουριστική πόλη, με το κέντρο της νομότυπα παραδομένο σε μαυραγορίτες, νταβατζήδες και μαφιόζους με στολές.

Οι υποψήφιοι ακούγονται αισιόδοξοι σαν να ετοιμάζονται για πενταήμερη: και μόνο η εμμονή σ΄ένα ακόμα κονδύλι για την ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας αρκεί για να καταλάβεις πως δεν έχουν περπατήσει ποτέ στην άκρη της πόλης, ούτε καν στο κέντρο της.

Ο «αστικός μύθος» της Αθήνας λέει ότι σήμερα, έπειτα από 10 χρόνια κρίσης, 100 άστεγοι κοιμούνται τις νύχτες στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος, την «πιο τουριστική περιοχή της Αθήνας», τρία βήματα από την βουλή των Ελλήνων, το ιστορικό κέντρο, μπλα-μπλα-μπλα.
 

Στη κορυφή της ατζέντας μας βρίσκονται οι άνθρωποι που γέμισαν το περιθώριο της πόλης, οι ρωγμές στα θεμέλια της πόλης. Οι αντιπαροχιστές και τα σοβατίσματα είναι ανίκανα πλέον να εξωραΐσουν την κατάσταση

Τα «οράματά» για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο (!), για κονδύλια βιτρίνας και λοιπά μεγαλεπήβολα ντουβάρια, κρίνονται ως εξωφρενικές, εκτός-χώρου-και-χρόνου, πολιτικές προτεραιότητες. Με λίγα λόγια δεν έχετε την αίσθηση της εποχής στην οποία ζείτε και αν μας προτείνατε να ρίξουμε όλοι από ένα μπουκάλι σαμπουάν στους υπονόμους προκειμένου να βελτιωθεί η οσμή της βρωμερής μας πόλης, θα μοιάζατε πιο λογικοί.

Στη κορυφή της ατζέντας μας βρίσκονται οι άνθρωποι που γέμισαν το περιθώριο της πόλης, οι ρωγμές στα θεμέλια της πόλης. Οι αντιπαροχιστές και τα σοβατίσματα είναι ανίκανα πλέον να εξωραΐσουν την κατάσταση.

Με λίγα λόγια φτιάξετε μια γενναία ατζέντα με πραγματικά «ανθρωπένια» προβλήματα. Τότε θα αρχίσουμε να συζητάμε σοβαρά και θα έχουμε την ψευδαίσθηση, έστω και για λίγο, ότι ζούμε σε μια πόλη, λιγότερο πεμπτοκοσμική.
εμφάνιση σχολίων