0
1
σχόλια
539
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Καμιά καρδιά δεν είναι πιο σκληρή από την χλιαρή καρδιά»
 
DOCTV.GR
31 Ιανουαρίου 2022
Δεν είναι τα αισθήματα των ανθρώπων που γράφουν ιστορία, αλλά οι πράξεις τους.

Δεν νομίζω ότι η ζωή είναι παράλογη. Νομίζω ότι είμαστε όλοι εδώ για έναν τεράστιο σκοπό. Νομίζω ότι έχουμε συρρικνωθεί από την τεράστια σημασία του σκοπού για τον οποίο είμαστε εδώ.

Από τη στιγμή που μια εφημερίδα αγγίξει μια ιστορία, τα γεγονότα χάνονται για πάντα, ακόμα και για τους πρωταγωνιστές της.

Δεν υπάρχει τίποτα το «ασφαλές» στο σεξ. Και ποτέ δεν θα υπάρξει.

Δεν είναι καλή ιδέα να βάλεις τη γυναίκα σου σε ένα μυθιστόρημα. Όχι την τελευταία γυναίκα σου, σε κάθε περίπτωση.

Ένα πράγμα που έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια είναι να μην κάνεις έρωτα όταν δεν το αισθάνεσαι πραγματικά. Δεν υπάρχει πιθανώς τίποτα χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου από αυτό.

Υπάρχουν τέσσερα στάδια στο γάμο. Πρώτα ο δεσμός. Μετά ο γάμος. Ύστερα τα παιδιά. Και, τέλος, το τέταρτο στάδιο, χωρίς το οποίο δεν μπορείτε να γνωρίζετε πραγματικά μια γυναίκα: το διαζύγιο.

Η μόνη πίστη που έχουν πραγματικά οι άνθρωποι, είναι απέναντι στα συναισθήματα που προσπαθούν να ανακτήσουν.

Κάθε στιγμή η ύπαρξή μας είτε αυξάνεται, είτε μειώνεται λίγο. Πάντα ζούμε λίγο περισσότερο ή πεθαίνουμε λίγο περισσότερο.

Στην Αμερική, λίγοι άνθρωποι θα σε εμπιστευτούν, εκτός αν είσαι αυθάδης.

Ο φυσικός ρόλος του ανθρώπου του εικοστού αιώνα είναι το άγχος.

Ο τρόμος του εικοστού αιώνα ήταν το μέγεθος κάθε καινούργιου γεγονότος και το πάγωμα των ανακλαστικών του.

Οι σκληροί δεν χορεύουν. Καλά θα κάνεις να το πιστέψεις αυτό.

Εάν ένα άτομο δεν είναι αρκετά ταλαντούχο για να είναι μυθιστοριογράφος, όχι αρκετά έξυπνο για να είναι δικηγόρος και τα χέρια του είναι πολύ ασταθή για να εκτελέσουν εγχειρήσεις, τότε γίνεται δημοσιογράφος.

Ο παράδεισος και η κόλαση δεν βγάζουν νόημα αν η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι ένα σύνθετο μίγμα καλού και κακού. Δεν ενδιαφέρομαι για απόλυτες ηθικές κρίσεις. Απλά σκεφτείτε τι σημαίνει να είσαι καλός ή κακός. Ποιο  είναι το μέτρο της διαφοράς τελικά; Ο καλός τύπος μπορεί να είναι 65% καλός και 35% κακός -αυτός είναι ένας πολύ καλός τύπος. Ο μέσος αξιοπρεπής σύντροφος μπορεί να είναι 54% καλός, 46%. Λοιπόν, λέω ότι είμαι 60% κακός και 40% καλός. Πρέπει γι αυτό να υποφέρω μια αιώνια τιμωρία;

Η λειτουργία του σοσιαλισμού είναι να αυξήσει τον πόνο σε ένα υψηλότερο επίπεδο.

Είμαι πραγματικά απαισιόδοξος. Πάντα ένιωθα ότι ο φασισμός είναι μια πιο φυσική κρατική κατάσταση από τη δημοκρατία. Δημοκρατία σημαίνει χάρη. Είναι κάτι εξαιρετικά υπέροχο γιατί δεν είναι υπόθεση ρουτίνας ή κάτι αυτόματο. Ο φασισμός επιστρέφει στη νηπιακή και στην παιδική μας ηλικία, όπου μας έλεγαν πάντα πώς να ζούμε. Μας έλεγαν «ναι, μπορείτε να το κάνετε αυτό. Όχι, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό». Έτσι το μυστικό του φασισμού είναι ότι φαίνεται δελεαστικός σε ανθρώπους των οποίων η μετέπειτα ζωή δεν είναι ικανοποιητική».

Καμιά καρδιά δεν είναι πιο σκληρή από την χλιαρή καρδιά.

Όσα περισσότερα έχουμε, τόσο περισσότερα χρειαζόμαστε για να εξακολουθήσουμε να νιώθουμε άνετα.


Νόρμαν Κίνγκσλεϊ Μέιλερ (31 Ιανουαρίου 1923 - 10 Νοεμβρίου 2007). Αμερικανός συγγραφέας, δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Τιμήθηκε δυο φορές με το Βραβείο Πούλιτζερ και μια φορά με το Εθνικό Βραβείου Βιβλίου. Ανάμεσα στα πιο γνωστά του έργα είναι το βιβλίο Οι Σκληροί Δε Χορεύουν, που έγινε και ταινία, με τον ίδιο να υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία.


Διαβάστε επίσης:
Η Μέριλιν του Μέιλερ
Ο Μέιλερ για την Αμερική
εμφάνιση σχολίων