0
2
σχόλια
204
λέξεις
210
Προφιτερόλ που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας, σε γευστικές διασκευές και πολλά remix
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
24 Ιανουαρίου 2019
Choureal. Όπως λέμε σου (το γνωστό γλυκό) και σουρεαλισμός. Το αδερφάκι του Choureal της Θεσσαλονίκης ήρθε στην Αθήνα. Είναι φημισμένο για τα προφιτερόλ του, τα οποία φτιάχνονται μπροστά στα μάτια μας -και όχι με συμβατικό τρόπο ή ετοιματζίδικες πρώτες ύλες.

Από το πρώτο υλικό μέχρι το τελευταίο μπισκοτάκι της γαρνιτούρας, όλα φτιάχνονται εδώ με καλά υλικά. Τα σουδάκια (που είναι και η βάση του προφιτερόλ) βγαίνουν από το φούρνο ανά μία ώρα. Στη συνέχεια γίνονται το πρώτο βήμα για ένα προφιτερόλ όπως εμείς το θέλουμε. Δηλαδή, γεμίζουν με παγωτό ή κρέμα ζαχαροπλαστικής (βανίλια ή σοκολάτα) και μετά καλύπτονται με σοκολάτα Valrhona σε ότι γεύση θέλουμε. Οι επιλογές πολλές: από bitter, γάλακτος ή λευκή, μέχρι καραμέλα και πραλίνα, ακόμα και σοκολάτα με φράουλα, μανταρίνι ή γλυκόριζα. Για το τέλος γαρνίρουμε με σαντιγί, ξηρούς καρπούς, μπισκότο ή φρέσκα φρούτα.


Υπάρχουν τρία μεγέθη προφιτερόλ: ατομικό, μεσαίο και οικογενειακό. Αν τα απολαύσουμε στο μαγαζί, μπορούμε να τα συνοδέψουμε με εσπρέσο ή τσάι. Πέρα από τα προφιτερόλ, εδώ βρίσκουμε κι άλλες λιχουδιές, όπως τα εκλέρ, που ακολουθούν τον ίδιο δρόμο αυτοσχεδιασμού στις γεύσεις. Αλήθεια, έχετε δοκιμάσει εκλέρ με φυστίκι ή λεμόνι;


Info: Choureal, Ερμού 18 & Διομείας 2, Σύνταγμα.
εμφάνιση σχολίων