0
1
σχόλια
157
λέξεις
210
Το φεστιβάλ μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε το μέλλον σε διάφορους χώρους της Αθήνας. Το DOCTV.gr είναι χορηγός επικοινωνίας
 
DOCTV.GR
22 Νοεμβρίου 2018
Το φεστιβάλ MIR δανείζεται το όνομά του από τον σοβιετικό διαστημικό σταθμό MIR (που στα ρωσικά σημαίνει «κόσμος» και «ειρήνη»). Κι όπως ο σταθμός, έτσι και το φεστιβάλ, θέλει να είναι σαν ένας δορυφόρος, ένα παράλληλο σύστημα εξερεύνησης σε τροχιά. Εδώ σταματούν περαστικοί δημιουργοί εφήμερων έργων για να εκπέμψουν το σήμα τους για λίγο και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Φέτος, το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης προσγειώνεται σε διάφορους χώρους της Αθήνας, μέσα από 14 νεοτεριστικά καλλιτεχνικά πρότζεκτ Ελλήνων και ξένων δημιουργών -πολλά από αυτά με ελεύθερη είσοδο.

Περιλαμβάνει ηχητικές περφόρμανς, εκθέσεις, προβολές, αφιερώματα καθώς και «ζωντανά» έργα που πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους της πόλης. «Τα έργα αυτά γίνονται όχημα ώστε η ευθραυστότητα, η ποιητική και η ευαλωτότητα, να εξερευνηθούν ως μια γενναία επαναστατική θέση απέναντι σε μια σκληρή κοινωνία».


Info: 6ο MIRfestival, 22-30 Δεκεμβρίου, σε διάφορους χώρους της Αθήνα. Εισιτ: 6-10 ευρώ.
εμφάνιση σχολίων