0
3
σχόλια
233
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Βραβευμένα ρεστοράν σε όλη τη γη που κοστίζουν από 1,8 ευρώ -ανάμεσά τους ένα ελληνικό
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
9 Νοεμβρίου 2018
Τα βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια δεν είναι απαραιτήτως πανάκριβα. Κάποια μάλιστα δεν είναι καν εστιατόρια με την τυπική έννοια, αλλά καντίνες. Και οι τιμές τους ξεκινούν από μόλις 1,8 ευρώ.

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα traveloka.com, έφτιαξε μια λίστα με τα 50 οικονομικότερα εστιατόρια στον κόσμο, που έχουν βραβευτεί με αστέρι Michelin. Η λίστα ταξινομεί τα εστιατόρια από το φθηνότερο στο ακριβότερο a la carte μενού και οι τιμές ξεκινούν από λιγότερα από 2 ευρώ και φτάνουν τα 100 ευρώ.

Το φθηνότερο εστιατόριο με αστέρι Michelin του κόσμου είναι το Liao Fan Hong Kong, με το κύριο πιάτο να κάνει μόλις 1,8 ευρώ. Πρόκειται για μια φημισμένη καντίνα που βρίσκεται στο Ούτραμ της Σιγκαπούρης και σερβίρει πιάτα όπως χοιρινό μπάρμπεκιου, κοτόπουλο με ρύζι και σούπα wonton,


Στην Ευρώπη, το φθηνότερο εστιατόριο με αστέρι Michelin είναι το L'Antic Moli στο El Castell της Ισπανίας (9η θέση), όπου το καθορισμένο μεσημεριανό μενού κοστίζει μόλις 14 ευρώ (αν και στο βραδινό ανεβαίνει πολύ η τιμή του). Το μενού βασίζεται σε τοπικά υλικά και γεύσεις.

Ένα από αυτά βραβευμένα εστιατόρια βρίσκεται στην Ελλάδα. Είναι το Premiere (θέση 35η) που μας υποδέχεται στο ξενοδοχείο Intercontinental της Αθήνας, με το a la carte μενού στα 34 ευρώ. Έχει θέα στην Ακρόπολη, σερβίρει κυρίως πιάτα με έντονες επιρροές από τη γαλλική κουζίνα, ενώ διαθέτει και μία πολύ μεγάλη λίστα κρασιών.
εμφάνιση σχολίων